https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rallye 500: Z dotrajanim avtomobilom od Münchna do Istanbula tudi mlada Prekmurka

10.07.2014 ob 13:00  

Rallye 500 je združenje, ki se vsako leto z avtomobili odpravi po Evropi. Ime Rallye 500 pa pomeni, da avtomobili, s katerimi se odpravijo na pot, ki traja najmanj en teden, stanejo zgolj 500€. Glavno vodilo potovanja je predvsem druženje in dobra volja, cilj je, da tekmovalci sploh pridejo na cilj. Letošnja izvedba je že tretja po vrsti in poteka od Münchna do Istanbula. Na letošnjem popotovanju sodeluje tudi Prekmurka Petra Miholič, ki sicer živi v Salzburgu.


Začetek Rallye 500 je bil v Münchnu.  Pot je potekala čez Alpe in prečkala Avstrijo, kjer sta iztrošene avtomobile pričakala dva težka alpska prelaza. Po teh težkih prelazih so si avtomobili zaslužili krajši počitek v Trstu, kot tudi udeleženci, ki so si privoščili ohladitev v jadranskem morju in osvežitev v gostilnah.

Pot so nadaljevali po regionalnih cestah Slovenije in Hrvaške, kjer so si ogledali lepote narave. Po kratkih postankih v teh dveh državah so si daljši počitek privoščili na Blatnem jezeru.

Tretji dan so prečkali mejo Romunije, kjer so naleteli na slabše ceste. Četrti dan pa so svoje jeklene konjičke postavili na preizkušnjo na eni izmed najbolj znanih in zanimivih gorskih cest, v Transilvanskih Alpah.

Po tej adrenalinski izkušnji jih je čakala pot do glavnega mesta Bolgarije. Pot do tja je potekala po ravninskem predelu, vendar pred Sofijo so začele ceste vedno bolj vijugati in se vzpenjati.

Šesti dan je pot potekala mimo najvišjega akumulacijskega jezera na Balkanu in do Grčije, kjer so se ponovno ohladili v morju in si ogledali mesto Solun.

Jekleni konjiček, s katerim se je na rally podala Petra Miholič.

Sedmi, zadnji dan je še pred popotniki, ko bodo svojo pot zaključili na azijski strani Istanbula.

 

FOTO: www.rallye500.de

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2014 ob 17:19 VW gost

      VW Über alles !!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2014 ob 0:16 gost

      :-) nächstes Jahr kommt ein BMW :-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.