https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Policisti sankcionirali in nadzorovali tovornjakarje v Podgradu

Podgrad , 12.07.2014 ob 8:00  

V Podgradu pri Gornji Radgoni je v petek potekala  policijska akcija, kjer so policisti zaustavljali tovornjakarje, ki se izogibajo vožnji po avtocesti in peljejo raje po regionalni cesti od Vučje vasi, skozi Gornjo Radgono ter pot nadaljujejo proti Lenartu in Mariboru.

Mnogi prebivalci Gornje Radgone in okolice, ki so priča prekomernemu hrupu in vedno večje nevarnosti na omenjeni regionalki, so ponovno vrnitev tovornjakarjev na to po označili kot problematiko, saj nočejo da se ponovi zgodba izpred nekaj let, ko je na dan skozi Gornjo Radgono peljalo preko pet tisoč težkih tovornjakov. Ti se danes izogibajo plačevanju vedno večjih cestnin in zato so se vrnili na staro pot. Problematiko nam je predstavil pomočnik komandirja PP Gornja Radgona za prometno varnost, Bojan Sabotin.

„V zvezi s potjo v sosednjo Avstrijo policija ugotavlja, da navedeno pot uporablja veliko tovornih vozil s Hrvaško registrsko tablico, kateri prihajajo iz smeri Vučje vas in kar jim dovoljuje prometni znak št. II-7.1, postavljen v Vučji vasi, z dopolnilno tablo »dovoljeno za lokalni promet in R. Avstrijo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2014 ob 12:07 gost

      Što je tej Sabotin?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2014 ob 15:09 Jože123 gost

      Odlično. Naj še malo preverijo tovrnjake, ki vozijo po Panonski ulici, kjer je dovoljen samo lokalni tovorni promet. Vozi pa se vse živo. Tudi ob 5h zjutraj. Ker prometni znak v krožišču pri Maksimusu prepoveduje vožnjo po Panonski cesti, se nekateri šleperji(!) vozijo celo po Lackovi in Ciril-Metodovi ulici!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2014 ob 16:08 gost

      pa še proti nekdanjemu mejnemu prehodu Kuzma naj malo policaji poglednejo koliko kamijonov se vali zjutraj pa proti večeru. Od slovenskih, avstrijskih, hrvaških...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.07.2014 ob 22:34 Ges gost

      Ge se vsaki den vozin na relaciji Murska Sobota - Gornja Radgona, pa lejko poven ka redko kdaj mine den, ka nebi na toj cesti srečo par šleperov... Najbole me pa svadi ka na toj relaciji dostakrat stojijo policaji, pa samo mirno gledajo kak se ti tovornjakarji mimo njih po toj cesti vozijo!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.07.2014 ob 23:21 maco gost

      Ges, imaš čisto prav,večkrat moraš peljati po bankini, da te kamion ne potisne v jarek. Mejni prehod Kuzma je bil vedno dovoljen samo za kamoione do 7,5 tone skupne mase, zdaj so si pa tovornjakarji vzeli zakon v svoje roke !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.07.2014 ob 9:26 beciklist gost

      Tovornjakarje je treba uničit,jih spravit na kolena, da bodo socialni problem,dajte jih kaznit.....banda!!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.05.2018 ob 13:59 un gost

      Dajte si postavit vaške straže.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.