https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Afriški ritmi preplavili Mursko Soboto

Murska Sobota, 12.07.2014 ob 10:00  

V petek so Mursko Soboto preplavili afriški ritmi, saj so na Soboškem poletju nastopili Balett Umutsama z afriškimi takti, koraki in melodijo. 


V petek, 11.7.2014 so na Trgu kulture nastopili glasbeniki in plesalci BALETT UMUTSAMA, Ruanda in Inganzo. 

Skupina Ballet Umutsama, ki prihaja iz afriške države Ruanda, že vrsto let sodeluje s skupino Inganzo iz avstrijskega Gradca. Člani obeh skupin živijo danes v Evropi (Belgija, Avstrija). Skupina Ballet Umutsama je nastala leta 1998, skupina Inganzo pa leta 2004. Večina članov je v sorodskih in prijateljskih odnosih. Glasbeniki in plesalci predstavljajo ruandsko kulturo s petjem, plesom in igranjem na inštrumente, kot so bobni ingoma in djembe. 

 Na Soboškem poletju so ustvarjalci izvedli Pozdravni ples in Vojni ples, ter številne pesmi v katerih nastopajo mešano ali pa nastopa le moški del skupine.

Zasedba glasbenikov in plesalcev: Hitimana Lucien s hčerko Audrey in sinovoma Matheom in Heritierom, Muroruhirwe Marie Claire, Murekatete Jaqueline, Mutoniwase Pamela, Uwizeyumuremyi Pascaline, Mungwamulinde Christine in George ter hčerka Mutoniwase Vanessa, Igihozo Juliette in hčerka Maylene, Twagira Mzaliwa, Ruhingika Protogestatus, Tuyisenge Jean D´Amour, Ndeze Protais, Butare Charles, Kanyamurera Thierry, Kundukundwe Anthere.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.