https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom

13.07.2014 ob 8:32  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest kaznivih dejanj, dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami, devet kršitev javnega reda in miru, en požar, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, pet primerov povoženja divjadi, ter prijavo  pogrešanja osebe.   

Na cesti Cankova – Krašči je zaradi nepravilnega zavijanja voznika motornega kolesa, ki je zavijal v levo v času, ko ga je že prehiteval drug voznik motornega kolesa, slednji padel in se lahko telesno poškodoval. Voznik motornega kolesa se zdravi v Mursko soboški bolnišnici. Povzročitelj prometne nesreče za motorno kolo ni imel ustreznega vozniškega dovoljenja, zato je bilo vozilo zaseženo.

V naselju Vučja gomila je zaradi neprimerne hitrosti padel voznik motornega kolesa, kateri se je pri tem hudo telesno poškodoval. Voznik motornega kolesa se zdravi v bolnišnici Rakičan.

S področja kriminalitete so policisti v Murski Soboti obravnavali v eni od trgovin tatvino, kjer so moškega zalotili pri dejanju,  ter kaznivo dejanje napada na pooblaščeno uradno osebo. Prav tako so tatvino artiklov v trgovini obravnavali tudi policisti policijske postaje Lendava.

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, kjer je osumljenka s pretvezo, da denar potrebuje za vrnitev iz Anglije v Slovenijo, od oškodovanca izvabila 1381,00 evrov.

Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so obravnavali kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, v tem primeru službenega vozila POLICIJE, ko je kršitelj JRM zoper katerega je bilo odrejeno pridržanje, ker se ob intervenciji ni hotel pomiriti, poškodoval službeno vozilo POLICIJE.

Na območju Policijske postaje Gornja Radgona je bila sprejeta prijava o pogrešanju osebe. Policisti so na domu pogrešanega ugotovili, da so vrata v stanovanjsko hišo kjer je pogrešani živel sam, zaklenjena. Zaradi suma da se pogrešani nahaja v hiši, so s pomočjo gasilcev vstopili v prostore, kjer pa so pogrešanega našli mrtvega. Zraven pogrešanega sta bila najdena tudi dva poginula psa. Domneva se, da so se vsi zastrupili z ogljikovim monoksidom, saj je pogrešani za proizvajanje elektrike v hiši, nepravilno uporabljal bencinski agregat.

V Radencih je iz neznanega vzroka zagorelo strnišče njive. Požar so pogasili domači gasilci.  Škoda nastala pri požaru je minimalna, do ogroženosti premoženja pa ni prišlo.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju. Ker se kršitelji na kraju kršitve javnega reda in miru niso pomirili in so s kršitvami nadaljevali je bilo zoper štiri kršitelje odrejeno pridržanje v prostorih policijske postaje. V zvezi Kršitve JRM je bil enemu kršitelju izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja osebam in objektu na razdaljo manjšo od 200 metrov. 

Na avtocesti sta bili pri kontroli vozil tuje registracije – pri dveh državljanih Madžarske, najdeni teleskopski palici. Ker je teleskopska palica pri nas prepovedana, je bila  državljanoma Madžarske zasežena, zoper kršitelja pa je bil uveden postopek.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave  Murska Sobota.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.