https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Seja v Beltincih: Direktorica ZTK -ja ponovno Elica Horvat, kljub domnevnim nepravilnostim razpisa

Beltinci, 15.07.2014 ob 9:00  

V Beltincih je potekala 31. redna seja občinskega sveta, na kateri so med drugim potrdili Elici Horvat, direktorici ZTK – ja nov mandat za petletno obdobje, kljub temu, da so nekateri svetniki in župan opozorili, da je razpis bil nepravilen, oz. da so ugotovili neskladje občinskih aktov ter aktov ZTK-ja. Akti ZTK-ja pa naj bi bili nezakoniti že vsaj 5 let, a se je problem pojavil šele sedaj.


Še pred začetkom pa je župan Gomboši  (kot predlagatelj dnevnega reda) z dnevnega reda seje odmaknil dve točki , ki jih bodo tako obravnavali na eni od sledečih sej. Gre za točko o odloku o opremljanju stavbnih zemljišč  in o merilih za komunalni prispevek ter za točko o stimulaciji študentov Občine Beltinci.

Razpis za direktorico ni bil ustrezen zaradi neskladnosti aktov

Kot rečeno že uvodoma pa so potrdili staro-novo direktorico Zavoda za turizem in kulturo Beltinci za novo obdobje 5 let, mandat pa začne teči 15.7.2014. Kot pa je opozoril župan so bili postopki za razpis za direktorico takšni, da so vsebovali neskladja aktov med ZTK – jem in občino. Kot je še dodal direktor občinske uprave Smodiš, sta občinska uprava in pristojno ministrstvo o tem ZTK pravočasno opozorila, z namenom, da bi akte uskladili.

Svetnik Vereš: »Horvatova je zavajala

Prav tako so izpostavili, da je upravni odbor na eni od prejšnjih sej Elico Horvat opozoril na usklajevanje aktov in ji predlagal, naj si pridobi pravno mnenje, Horvatova pa je dejala, da so akti že usklajeni in da je tudi pridobila pravno mnenje. Tako je svetnik Vereš povedal: »Kasneje smo ugotovili, da ZTK ni uskladil aktov in tudi, da si Horvatova ni pridobila pravnega mnenja, čeprav je sama trdila drugače. Tako je Horvatova zavajala.« Vereš je še dodal, da so bili razpisni pogoji prilagojeni tako, da bi se na razpis lahko prijavila le Horvatova. Svetnica Viragova je izpostavila, da je to nepravično in da bi morali imeti vsi enake možnosti za prijavo na razpis. Svetnik Sraka pa je dejal, da bi akte medsebojno morala usklajevati občina, ne ZTK.  Župan je zatem predlagal, da se Horvatova za čas, ko se usklajujejo akti, naj imenuje za v.d., zatem pa naj se ponovno izda razpis za vse.  Po razpravi so svetniki kljub vsemu povedanemu potrdili Horvatovo za direktorico.

Občina bo sofinancirala programe POŠ Dokležovje in OŠ Beltinci

Seje se je udeležila tudi ravnateljica OŠ Bakovci Vanda Sobočan, ki je zaprosila za sofinanciranje nadstandardnih osnovnošolskih programov Podružnične OŠ Dokležovje za leto 2014/2015, kjer zaradi majhnega števila vpisanih otrok izvajajo kombiniran pouk. Tako je odbor za negospodarstvo dal soglasje k sofinanciranju v višini približno 37 000 evrov. Prav tako je za sofinanciranje takih programov  zaprosila ravnateljica  OŠ Beltinci Mateja Horvat, kateri so odobrili financiranje v višini približno 90 400 evrov. Ugodili pa so tudi prošnji Vrtca Beltinci za sistematizacijo delovnih mest.

Subvencije v višini 20 evrov za starše otrok v vrtcih na območju  občine

Na seji so obravnavali tudi plačilo vrtcev v občini Beltinci. Starši otrok, ki obiskujejo Vrtec Beltinci in so hkrati občani Beltinec, so že lani na občino naslovili prošnjo za subvencioniranje plačila vrtca. Tako so na tej seji svetniki sprejeli sklep, ki med drugim vsebuje sledeče: za otroka vključenega v 1. starostno obdobje se podeli mesečna subvencija v višini 20 evrov; za čas odsotnosti otroka iz vrtca, ki je daljša od 30 dni in jo starši izkažejo z zdravniškim potrdilom, stroške vrtca plača občina, ne starši; če eden od staršev izgubi službo, se plačilo vrtca zniža za 1 plačilni razred, če službo izguba oba, pa se plačilo zniža za 2 plačilna razreda.

Izredna denarna pomoč v višini 150 evrov za delavce, ki so ostali brez stalne zaposlitve

Prav tako so se odločili za ukrepe dodelitve enkratne izredne denarne pomoči v višini 150 evrov osebam, ki so  ali še bodo v letu 2014 izgubile zaposlitev za nedoločen delovni čas (kar se nanaša predvsem za zaposlene v Muri, ki so pred kratkim ostali brez zaposlitve). Poleg tega so spomnili, da že tudi od prej obstaja redna enkratna denarna pomoč za vse, ki se nenadoma znajdejo v finančni stiski.

Kot je povedal župan, pa potekajo tudi dogovori o vlaganju v Vučjo jamo v Lipovcih, kjer naj bi zgradili rekreativni center. Med sejo so se z minuto molka spomnili Rudija Poredoša, ki je bil nekdaj svetnik občinskega sveta Beltinec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2014 ob 11:35 števek gost

      Gomboši broji sitno. Pride vrouča jesen in odrešitev oktobra. Gomboši pa of njegof pop ka ga je nastavo naj ideta k njihovemi šejfi na Dob ka ga tak obožüvlejo. Pa šče enoga z Bltinec naj zemeta seof. Tistoga debeloga ki stanüvle poulek papinske cerkvi ka ga f Soboti nišče nemre. Pa maloga ka je šef v vrteci. Sej pejt se lejko pridrüži Janezi na Dob.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2014 ob 14:14 pravičnež gost

        Se podpišem. To ni župan vseh občanov. Propagira svoj SDS, blati vlado, širi nestrpnost in sovraštvo in javno podpira pravnomočno obsojenega kriminalca celo na prvi strani občinskega glasila, kakor da bi ga on financiral. Nedopustno. Tudi jaz se že veselim oktobra, ko ga več ne bo. Strinjam se tudi z vsem ostalim kar je napisal Števek.

        19 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2014 ob 13:24 kiki gost

      ZAKAJ NEPRAVILNOSTI ???? G. Sraka , takih nepravilnosti nebi smeli dovoliti ! Žal je pa tole že zaton , in novi obrazi so že na obzorju !!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2014 ob 17:50 radovedna gost

      Zanimivo, da do sedaj "papirji" niso nikogar skrbeli! Pa ravno zdaj ob imenovanju! Pa samo tiste, ki bi radi imeli koristi. Ali dobro delo Zavoda in direktorice ni pomembnejše!? Koliko pravnikov imamo na občini?, pa naj papirologijo čim prej uskladijo! Elici in njeni ekipi pa uspešno delo še naprej!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2014 ob 18:13 böltinčar gost

      replika # pravičnež # nej kakša škoda ka blati našo vlado ?po tvoje .in ka so naše vlade tak nezerensko super ? si vlada zaslüjži kaj boukše kak blatenje ? še več ti naj vlada pobere düplin

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2014 ob 20:12 pravičnež gost

        Duplin te je napravo. Čudno, da si se vpičo samo v blatenje vlade,. da pa v času svojega službovanja non stop favorizira kriminalca Janšo pa te ne moti. Ovca ena.

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.07.2014 ob 20:28 pravičnež gost

      On nema kaj favorizirati neko stranko, pa mi je čisto vseeno, če je leva, desna ali pa z lune, v občinskem glasilu, ki so novine financirane iz našega žepa. Naj si kupi svoje in tam naj zaradi mene flanca in blebeče kar hoče.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.07.2014 ob 21:52 klimba gost

      Trenutni župan Beltincev se mi zdi pravi čarovnik, ka je mi je uspelo narediti s tem občinskim svetom. Ti veleumneži niso sposobni najprej uskladit aktov, nato pa opravit imenovanja. Sram jih je lejko. Še posebno tiste, ki so že več madatov v občinskon sveti. Direktorica ZTK pa naj pokaže rezultate, keliko turistov je bilo, kelko nočitev turistov, kelko destinacij odanih v občini Beltinci indr....moje mnenje je, ka cejlo Prekmurje, tudi Beltinci niso izjema, na področji turizma dela zeeelo slabo...Očitno pa se svetnikon midi, ka morejo svoje kadre postaviti na dobro plačane službe...rezultati in pravna podlaga niso pomembni....Tej isti so imela pred čason puna usta besed, kda so preprečili ureditve upravnega središča z evropskimi pejnezami...rejsan župani pa samo kapo dol, ka se je mi spoh da kot dr. ukvarjati s takšnimi politikanti, ki očitno zasledujejo le eno-osebni interes...

      12 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.07.2014 ob 0:08 števek gost

      toga tvojoga doktora ka je šo za župana si lejko nekan pelaš. znamo kak se je zgoudilo ka je fse napravo na elektri ali elektrarnah da so cerkvenin ferman posojali pejneze. pa šče drüjge stvari . te je leto s slűžbe pa ga je lokalni pop spravo ka kandidejra pa lidij napelo ka ga nejso poznali kakšen somar ge. doktora, popa tajkuna, debeloga pa čundraša z vrteca coj ka do šli k svojomi na Dob.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2014 ob 13:41 pravičnež gost

        Števek, glavno, da so ga ljudje prokužili. Gomboši, od oktobra nikoli več na tej funkciji., zbogom.

        15 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.07.2014 ob 22:06 MATEJ gost

      ZTK naj izdaja razglednice Doba. Arestanti so gnes meli tiskovko pa povedali ka je Janša rejsal biu nedužen. Heheheh...

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.07.2014 ob 0:14 čarovnik gost

      klimba tvoj župan pa njegovi filipi so telko dobroga napravili za našo občino ka si blagajna nede tak včasik opomogla. vereš v sveti ztk dobro pravi ka se dela slabo če pa v katalogaj neka ravne panonske streje župana štero je on z občinskimi evriči legalizira. marš

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.07.2014 ob 8:29 bodončar gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.07.2014 ob 8:36 bodončar gost

      V Beltincih ste očitno prvi po zdrahah za katere ste specialisti ,zato pa se v vasi zadnjih 20 let ne naredilo nič pametnega , zato predlagam da se razpustite in se prosite ,da vas pod okrilje vzame Odranski župan, kateri se eden izmed redkih zaveda svojega poslanstva in ga z odliko izvaja.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.07.2014 ob 18:17 tris gost

      Malo pobrskajte spletno stran ZTK-ja. Saj na prvi pogled izgleda lepo. Ampak. Zadnja novica je iz 14.2.2014, stara torej že nekaj mesecev, njena vsebina pa je koledar dogodkov 2014. ;) Kdaj lahko spet pričakujemo izdajo kakšne brošure? Knjižice? To ZTK zna odlično, omenjeni produkti so pa sami sebi namen. Saj ni samo ga. Elica kriva. Na področju turizma (kakor tudi številnih drugih področjih) se v Beltincih dela slabo. Pa tega ni kriv samo župan Gomboši, kakšen prejšnji tudi (vse). Konkretno, na tem mestu bi se moral pojaviti kak nov. Mlad, ambiciozen. Ga. Elica tej funkciji milo rečeno ni kos. Za kakšen denar? Se mi že dolgo zdi, da bi se ZTK, vsaj takšen, kot je, ko ni nevem koliko realiziranih (dobrih) projektov, skupaj s Turističnim društvom Beltinci, že zdavnaj preimenovati v Aktiv kmečkih žena. Pika. Ah, Böltinčarji...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2014 ob 12:29 edennn gost

        Tris, delo ZTK-ja blokirajo prav iz občine in jim ne odobravlejo sredstev za propagandni material. Oni bi že izdali, samo se sami financirajo kelko pač lejko, občina pa mačehovska. To jin je bila taktika, ka bi jo spodnesli, samo je nej gratalo. Elica je že dobra in sposobna, dosta toga je napravila, samo, če te nešče blokejra pa jaha naraji te gli nejde.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.07.2014 ob 19:13 tris gost

      edennn - torej je edina naloga ZTK-ja izdaja propagandnega materiala? Pisal sem o projektih v turizmu, ki jih v Beltincih (razen Otoka ljubezni) ni. In v povezavi s tem ni bilo s strani ZTK-ja nobenega pretiranega uspeha niti v času Kermana, ko je bila po tvojem pipica s strani občine še odprta. Je res? Ali se motim?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.