https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Izbrali tri najlepše izletniške kraje v Pomurju

15.07.2014 ob 8:00  

Pomurska turistična zveza je kot regijski koordinator projekta Moja dežela lepa in gostoljubna, pod okriljem Turistične zveze Slovenije, izvedla ocenjevanje na regijski ravni, in sicer srednjih in manjših mest ter izletniških krajev. Komisija za ocenjevanje v sklopu ocenjevanja Moja dežela lepa in gostoljubna, je tako ocenjevala prijavljene kraje, ki so jih občine predlagale do določenega roka v mesecu juniju.

Ocenjevanje so izvedli na terenu in obiska niso najavili, saj so želeli kraje doživeti, kot jih doživi naključni obiskovalec. Vse kraje so na podlagi ogleda ali poznavanja samega kraja tudi ocenili in podali svoje mnenje o sami urejenosti ter primernosti za predlog na nacionalni ravni. Izbrane predloge so posredovali na Turistično zvezo Slovenije.

V letošnjem letu je prišlo do določenih sprememb, saj je Pomurska turistična zveza lahko podala za nacionalno ocenjevanje po tri predloge iz vseh kategorijah (v prejšnjih letih zgolj enega), saj kot regijski koordinator pokriva kar 27 občin, največ v Sloveniji. Pri ocenjevanju izletniških krajev je komisija na podlagi ocenjevalne pole Turistične zveze Slovenije in splošnega vtisa, ki ga je dal celoten kraj, ocenjevala naslednja področja: urejenost in varovanje naravnih in kulturnih elementov (dediščine) v naselju, urejenost turistične infrastrukture, urejenost objektov komunalne infrastrukture, ekološko animiranje krajanov in kulturna ponudba kraja.

V kategoriji mest sta prišla dva predloga, in sicer za Mursko Soboto in Radence, oba predloga sta bila posredovana Turistični zvezi Slovenije za nacionalno ocenjevanje. V kategoriji izletniških krajev je prišlo več predlogov (Razkrižje-Šafarsko, Velika Polana, Selo, Bogojina, Martjanci, Moravske Toplice in Bukovniško jezero). Tako kot lani je komisija tudi letos določila, da med naj izletniške kraje spada Velika Polana, ki je tudi v lanskem letu prejela ta naziv na regionalni ravni, a ne na nacionalni. Na nacionalni ravni se je potegovala tudi v kategoriji najlepše vaško jedro, kjer je osvojila prvo mesto, kar ji je omogočilo, da se poteguje za nagrado na evropski ravni v sklopu ocenjevanje Entente florale Europe. Poleg Velike Polane se v letošnjem letu za naj izletniški kraj potegujeta še Razkrižje - Šafarsko in Bukovniško jezero pri Dobrovniku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.