https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Radenska lahko z novo pridobitvijo napolni 12 tisoč plastenk v eni uri

Radenci, 17.07.2014 ob 7:05  

Radenska je v to poletno sezono vstopila s proizvodnjo v polnem zagonu na novem pihalno-polnilnem bloku za proizvodnjo PET embalaže. Že od druge polovice junija se na novi polnilni liniji polnijo proizvodi Radenske, predvsem Radenska Classic in Radenska Light,  in sicer s kapaciteto 12.000 plastenk / uro.


Investicijska vrednost projekta je bila 2,1 mio €. Polnilna oprema je od priznanega nemškega proizvajalca tovrstne opreme Krones, potrebna gradbena in inštalacijska ter projektantska dela pa so bila izvedena s pomočjo lokalnih podjetij in odgovornih strokovnih služb Radenske d.d.

S pridobitvijo je Radenska posodobila svoj proizvodni park, prav tako tudi energetsko racionalizirala proizvodnjo ter naredila nov, velik korak v svojem že tradicionalnem okoljevarstvenem delovanju. Na novi opremi se lahko namreč polnijo proizvodi v lažje embalažne enote, prav tako pa je proizvodnja enake plastenke, kot na stari opremi, energetsko ugodnejša za 40 %.

»Tako Radenska tudi na proizvodnem, tehnološkem in tehničnem področju skrbi za stalen razvoj in sledi svetovnim trendom na tem področju,« je povedal Martin Lah, tehnični direktor Radenske d.d. Radenci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2014 ob 8:15 Baby gost

      Kupujejo nemško opremo; za sosede pa majo proizvajalce to opremo; kateri prodajajo v Nemčijo. Narobe svet!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2014 ob 11:15 ms gost

      Kaj to pomaga če napolnijo milijon na dan če pa ne morejo prodati ker so predragi. Ostale znamke mineralnih vod so več kot pol cenejše.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.