https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Spodnji Ščavnici kar 1800 kršitev omejitve hitrosti

17.07.2014 ob 13:30  

Policijska uprava Murska Sobota je izdala obvestilo o upoštevanju omejitev hitrosti, saj je ravno neupoštevanje teh predpisov glavni vzrok prometnih nesreč na pomurskih, slovenskih in tudi evropskih cestah. Prav tako poudarjajo, da na nekaterih lokacij v Pomurju, kjer je postavljen stacionarni radar, omejitev ne upoštevajo – po kršitvah izstopa odsek Spodnja Ščavnica.

Vozimo tako kot živimo - prehitro

Prav neprilagojena hitrost je največkrat dejavnik najhujših prometnih nesreč. Vse pogosteje pa se potrjuje tudi dejstvo, da ljudje vozimo tako kot živimo, saj z naraščanjem življenjskega in delovnega tempa, narašča tudi naše hitenje, ki se odraža na cesti. Pogosto vozniki namreč pozabijo, da promet in cesta napak ne oproščata, dovolj je le trenutek neprevidnosti in življenje se posamezniku lahko popolnoma spremeni. 

Omejitve hitrosti na naših cestah so natančen kompromis med hitrostjo prevoza na eni strani ter varnostjo prometa na drugi strani. Višja hitrosti prinaša večje tveganje za nesrečo. In vsi vemo, da je mobilnost nujna. Po ugotovitvah tujih raziskav bi z zmanjšanjem povprečnih hitrosti za 1 km/h v naseljih, lahko pričakovali zmanjšanje števila prometnih nesreč za do 4 %.

V naselju Spodnja Ščavnica kar 1800 kršitev v prvi polovici leta

V Pomurju so se v sklopu ukrepov za zmanjšanje prometnih nesreč katerih vzrok je neprilagojena hitrost, postavili stacionarni radarji ob državnih cestah:

  • naselje Spodnja Ščavnica, kjer je hitrost s splošnimi predpisi in prometnim znakom omejena na 50 km/h;
  • naselje Hrastje Mota, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h;
  • naselje Grede, kjer je hitrost s splošnimi predpisi in prometnim znakom omejena na 50 km/h in
  • naselje Rankovci kjer je hitrost s splošnimi predpisi in prometnim znakom omejena na 50 km/h. 

Odkar radarji na omenjenih lokacijah delujejo, policisti opažajo, da veliko voznikov v naselju Spodnja Ščavnica ne upošteva omejitev hitrosti. V obdobju januar – junij je bilo na omenjenem odseku ugotovljenih skupaj skoraj 1.800 kršitev, kar na policiji komentirajo samo z eno besedo: PREVEČ!  Hkrati želijo, da bi vsi udeleženci v cestnem prometu razvili takšno kulturo obnašanja v cestnem prometu, ki bi nam omogočila zdravo in varno življenje. Voznik, udeleženec v cestnem prometu je tisti, ki lahko naredi največ za samo prometno varnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2014 ob 13:49 p. bucke gost

      To so itaq same prazne skatle po Slo, radarja pa bi naj bila samo 2. Kje pa ma Slo denar sa bi jih imeli 40+

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2014 ob 13:55 tutu gost

      naj stojijo na mestih, kjer se zgodi največ nesreč pa tan merijo hitrost, če že morejo! NO, tak bi delali, če bi se njin dejansko šlo za varnost ljudi. Namesto toga pa stavlajo pa škatle postavlajo na mestih, ge nikdar neje bilou pa nikdar nede nesreče pa te gučijo, kak skrbijo za varnost...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2014 ob 14:09 feri gost

      TAK JE ! Tole je sama teorija in njihovo razmišljanje . Če pa se oni postavijo v naš položaj , pa tudi delajo tako , ali pa še slabše! Večkrat so znaki postavljeni , skoraj brezpredmetno !!? Najlažje je nekaj govoriti , dočim je težje to narediti, ali se mu podrediti !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.07.2014 ob 14:34 frenky60 gost

      Ja, ja, ja. Tam, kjer bi pa res morali stati, pa jih ni. Pa tudi določeni deli cest so včasih opremljeni z prometnimi znaki, ki jih po logiki nebi smelo biti!! Napr. odsek ceste iz Lomanoš proti Sp. ščavnici.; prekinjena bela črta, polj pa je klanec navzdol, osebnega avta ne vidiš če greš prehitevat!!!!!!! Odsek med Sp. ščavnico in Ihovo, V goši Neprekinjena črta, ko bi lahko varno prehiteval. ITD Mislim, da so to načrtovali ljudje ki nimajo pojma, kako zgleda stanje dejansko na kraju samem. In še bi lahko našteval.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.07.2014 ob 20:14 markec gost

      Sem se peljal skozi Spodnjo Ščavnico, ko je bil obvoz z avtoceste, pa sem videl to inkasantsko škatlo. Mislim, pa kdo je to tu postavil? Kaka nesreča ... Nikjer žive duše. Hitrost bi morala biti omejena na 70 km/h. Na obeh straneh pločniki. Lepo vas prosim. V Avstriji imajo na takih mestih 80 omejitev, ampak mi se ne damo. Smo pametnejši in bogatejši od njih.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.07.2014 ob 22:32 martjanski gost

      imamo pa v Sebeborcih 2 prava divjaka................enega z audijem, drugega s fordom, vsaki večer skozi Martjance s punim gasom, upam, da jiva policija zrikta

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.07.2014 ob 11:34 kkkkkkkkkk gost

      martjanski .......... ne motaj ka nišče ne lejče kak trdijš .ne krijvi nikoga če nejsi siguren in ne pre tiravli .telko ka boš znal

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.07.2014 ob 0:48 gost

      Hahaa in od kda v Rankovcaj dela radar?? Epic fail !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.