https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Dela v Aha Muri za 465 zaposlenih dovolj do konca leta

21.07.2014 ob 9:00  

Aha Mura v stečaju, kjer je trenutno 465 zaposlenih, ima dovolj naročil za delo do konca leta.  Kot pravi stečajni upravitelj Stevo Radovanović so pred dnevi za Bossova naročila do konca oktobra zaposlili 35 delavcev. V kolikor bo teh naročil več, bi lahko dodatno zaposlili še 60 delavcev.


Po besedah Radovanovića je usoda Aha Mure odvisna od dogovorov s poslovnimi partnerji in od predstavnikov vlad Slovenije in Srbije. Še vedno namreč ni jasno, kaj se bo zgodilo v hčerinski družbi Prvi maj Pirot v Srbiji, pri čemer si Srbi nadvse prizadevajo, da Prvi maj obstane.

V Pirotu trenutno delajo le malo, saj čakajo na odločitev Bossa. Praktično neizogibna so tudi tam odpuščanja, pri čemer pa bo kršena pogodba o subvencioniranju. Hugo Boss od prejšnjih lastnikov Aha Mure zahteval nakup tovarne v Srbiji, s tem pa je tudi pogojeval, da ostane prisoten v Murski Soboti. Delo v Murski Soboti je želel ohraniti zaradi znanja, kakovosti in kadrov, poročajo Finance. Sodišče je stečajnemu upravitelju odobrilo, da v Srbijo proda stroje, ki jih v Murski Soboti ne potrebujejo več, vendar ti zaradi nejasnosti glede statusa obrata v Srbiji, še vedno čakajo v Muurski Soboti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2014 ob 12:31 gost

      naj že zaprejo to komunistično muro, nima prihodnosti.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2014 ob 12:34 gost

      NAJ ŽE ZAPREJO TO KOMUNISTIČNO MURO, NIMA NOBENE PRIHODNOSTI. BREZVEZE MOLZEJO DRŽAVO IN NATEGUJEJO NAS DAVKOPLAČEVALCE.. MURA V STEČAJ!!!

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2014 ob 15:47 senjor gost

      Jajaj jajaj kaj bom jedo kaj bom delo mane niso klicali nazaj jajaj kaj bom delo kaj bom jedo jajaj mene niso kicali jajaj kaj bom jedo kaj bom delo.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2014 ob 11:09 BIVŠI DELAVEC MURE gost

      Jajaj jajaj kaj bom jedo kaj bom delo,Ti BUTASTISlovenec,to ti nebo nič pomagalo,Dvigni to rit,pamet v roke pa pejt v NEMČIJO ulice čist,saj si na zemlji nisi na Marsu,Jaz sem sam šel v NEMČIJO brez znanja pa mi je uspelo,pa imam tako dobro plačo kot jo imajo trije delavci MURE skupaj,In NI MI žal da sem odšel,samo VOLJO,HRABROST,inPOGUM moraš imet pa gre.AJDE briši ven iz tote LOPOVSKE države kjer soZABLOKIRALI gospodarstvo,nas delavca in KMETA,pa PONIŽALI,in ZASUŽNJILI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2014 ob 22:28 tine gost

      če de zdaj laufalo z totimi liza.. zadnj,,, pol pa dam za mašo.Delavci ne dajte se maltratirat, in za tote lenuhe delat,glavo gor.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2014 ob 10:52 ferika gost

      Zakaj prodajo bosu obleko za 37 eur, bos pa jo proda za 1000 ? Kdo je bolj pameten boss, ki zna prodati ali mura, ki zna napraviti obleko za 40 eur ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.