https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Občasni zastoji ali upočasnjen promet neizbežni

21.07.2014 ob 13:20  

Na slovenskih avtocestah se je začelo prometno najbolj obremenjeno obdobje. Zaradi gostote prometa, rednih vzdrževalnih del in različnih interventnih dogodkov so občasni zastoji ali upočasnjen promet neizbežni.

Vedno, ko pride do zastoja (ne glede na vzrok: prometna nesreča, delo na cesti, itd), mora biti med kolonama vozil na prehitevalnem pasu in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil. S pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočite intervencijskim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečate možnost preživetja tudi do 40 odstotkov, hkrati pa se skrajša tudi čas odpravljanja nastalih posledic (odvoz vozil, čiščenje vozišča, idr.).

FOTO: politikis.si

Pomembno je, da vozniki med kolonami vozil, ki sta ustavljeni na prometnih pasovih, pustijo dovolj prostora za morebitno vožnjo intervencijskih vozil. Vozniki na prehitevalnem pasu se morajo umakniti skrajno levo, tisti na prometnem pasu pa skrajno desno. Odstavni pas (tam kjer je zgrajen) mora biti prazen. Voznike in potnike, dokler traja zastoj, naj ostanejo v svojih vozilih. Na ta način je omogočen hiter premik vozil, če je to potrebno. Policisti opažajo, da se vozniki sicer pravilno razvrstijo, ko pa mimo njih zapelje prvo intervencijsko vozilo pa se vrnejo proti sredini prometnega pasu in s tem onemogočijo ostalim intervencijskim vozilom prihod na kraj interventnega dogodka. Še posebej opozarjajo, da je prepovedana hoja po avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, razen v primeru izjem. To je še toliko bolj pomembno na pomurski avtocesti A5. Pomurska avtocesta v dolžini 64,5 km je zasnovana kot štiripasovna cesta z izven nivojskimi križanji, z odstavnimi nišami in vmesnim ločilnim pasom. Projektirani normalni prečni profil avtoceste je 21,20 m, in sicer 4 vozni pasovi po 3,50 m, 2 notranja robna pasova po 0,30 m, srednji ločilni pas širine 3,00 m, 2 zunanja robna pasova širine 0,50 m in dve bankini po 1,30 m. Hitrost je s prometno signalizacijo omejena na 110 km/h, razen odsek v Lendavi, kjer je avtocesta projektirana z odstavnim pasom in je hitrost omejena na 130 km/h.

Vsem udeležencem v cestnem prometu želijo varno vožnjo, obenem pa si želijo, da bi vsi udeleženci upoštevali postavljeno prometno signalizacijo in napotke tako policistov kot vzdrževalcev cest.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2014 ob 16:16 ms gost

      Vsa lejta ista pesem na našij češ avto cestaj .Te krpajo ,te ograje postavlajo ,te kosijo in še in še .Prle so bile krijve za zastoje cestninske postaje zdaj cestnijne nega in opet zastoji .In tak de v bodoče .To je pač Slovenija

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.