https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Aha Mura na dražbo, večina upnikov lahko ostane brez vsega

22.07.2014 ob 11:00  

Okrožno sodišče v Murski Soboti je v petek obvestilo ločitvene upnike Novo Ljubljansko banko (NLB), Davčno upravo (Durs), Milana Mörca in družbo Sistemski integrator FMC, da je stečajni upravitelj družbe Aha Mura, Proizvodnja oblačil, Stevo Radovanović vložil prvi predlog za prodajo premoženja stečajnega dolžnika.

Po presoji sodišča bi bilo najbolj primerno, da se premoženje Aha Mure kot poslovne celote opravi na javni dražbi z zviševanjem izklicne cene. To naj bi na osnovi ocenjene vrednosti določili na 4,6 milijona evrov, varščina pa bi znašala deset odstotkov.

Če bo premoženje prodano po izklicni ceni, bo tako poplačana le približno polovica terjatev NLB, ki je prvi ločitveni upnik, preostali upniki, tudi Durs, pa od prodaje ne bi dobili ničesar, piše Večer.

Bo sploh kdo odštel 4,6 milijona evrov?

Vprašanje pa je, ob tem opozarja nekdanji stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević, ali bo v Sloveniji sploh kdo pripravljen odšteti 4,6 milijona evrov za družbo v panogi, kjer ti lahko naročniki zbežijo prek noči. Po njegovem je zato realna cena zdravega dela Aha Mure precej nižja od štirih milijonov evrov, a s ceno se morajo strinjati tudi upniki.

Ti imajo zdaj 15 dni časa, da podajo svoja mnenja, predlog za javno dražbo bo verjetno podan konec avgusta, sama dražba pa bi lahko bila sklicana za konec septembra, je za Finance pojasnil Đorđević.

Vir: Večer, Finance.si

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2014 ob 11:12 gost

      ČE BI DRŽAVA BILA PAMETNA BI DALA ZASTONJ PA BI NEKDO ZAPOSLIL NEKAJ STO DELAVCEV IN BI DRŽAVA OD TEGA NEKAJ IMELA. 4 MILIJONE PA NIHČE NE BO TVEGAL VLAGATI ZA NEKAJ KAR PRINAŠA MINIMALNI DOBIČEK KER SE 4 MILIJONE NE POVRNE V 30 LETIH

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2014 ob 14:59 hj gost

      Ali stečajni ga tüdi lipou slüjžijo in tou na dougi rok

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2014 ob 15:36 lali gost

      Zdaj je čas ka Štihec prpela kakšega svojega pajdaša tajkuna, pa tisti za naraubane pejneze z državni bank štere do še naša deca plačuvali Muro doj plača.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2014 ob 15:44 tuji investitor gost

      Nega nikšoga investitora iz italije ali anglije več v igri? :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2014 ob 17:49 guz gost

        Ge pa tista razvpita Samanta Škrjanec una je küpüvala Muro za Anglejže .Lejko se pa pojavi kak rešiteljica pa de poulek v Murinij praznij halaj mejla manekensko šoulo pa še šijvali do .Či AB zgibij delo de se lejko zaposlila v Muri ka je baje tüj šnajderka .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2014 ob 18:26 INRI gost

      Ta mura me že spominja na oživljanje mrtveca ki ga še vedno pri življenju držijo aparati.Slava MURI,počivaj v miru.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2014 ob 10:47 smrkci gost

      Politika prodaja lastništvo pridnih delavcev in delavk,Mura nikoli ni bila od politike in nikoli nebo,je pa plitika ukradla muro delavcem,ker so Muro zgradili njihovi dedki in babice, očetje in matere so jo pa vzdrževali,Slovenska politika je pa njihovim sinom in hčeram ukradla in prodala.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2014 ob 17:52 ms gost

      Kak je Kuharič odišel tak so začali propadati in vsako leto bole .Ova Lukančičova še itak odi po svejti pa išče partnere ka do rejšili Muro ?nega nika čüti od nje .Ali je tüdi popihala prek meje ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.