https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Novartis bo širil proizvodnjo v Lendavi

23.07.2014 ob 7:10  

Farmacevtska družba Novartis bo širila proizvodne kapacitete in zgradila novo skladišče v Pakirnem centru Lendava, kar pomeni širitev lendavskega Leka. Naložba, vredna 32 milijonov ameriških dolarjev, bo po napovedih podjetja omogočila nadaljnjo rast proizvodnih kapacitet, zaposlovanje pa bo raslo skladno z rastjo proizvodnje.


Dr. Simon Rečnik, direktor Pakirnega centra Lendava je ob tem dejal: »Nova naložba pomeni potrditev našega dosedanjega uspešnega dela, naše kakovosti in stroškovne učinkovitosti, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.« Kot je še dodal, pa naložba potrjuje tudi pomen lokacije v Lendavi, ki je v okviru Sandoza pomemben proizvodni center.

Foto: lek.si

Župan Balažek: »Take naložbe povečujejo interes ostalih vlagateljev

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek pa je o novih vlaganjih povedal: »Odločitev Novartisa smo z nestrpnostjo pričakovali in jo pozdravljamo. V Pakirnem centru Lendava so od nastanka do danes odpirali nova delovna mesta in tega si želimo tudi vnaprej.« Po besedah Balažeka pa take naložbe tudi povečujejo interes za vlaganja v lendavsko Poslovno-industrijsko cono, kar je pomembno tako za Lendavo kot tudi za širšo regijo.

V Pakirnem centru v Lendavi danes že več kot 200 zaposlenih

Kot so zapisali na spletni strani Občine Lendava bo načrtovana površina vseh etaž novega visokoregalnega skladišča znašala 5.000 kvadratnih metrov. Objekt bo po načrtu v dolžino meril okrog 110 metrov, v širino 40 metrov, visok bo predvidoma 30 metrov. Skladišče je načrtovano visokotehnološko in bo avtomatizirano. V Pakirnem centru Lendava, ki je bil zgrajen leta 2009 in imel 35 zaposlenih, danes dela več kot 200 oseb in je eden večjih Sandozovih pakirnih centrov. Oskrbuje pa več kot 60 trgov po vsem svetu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.