https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Varuhinja človekovih pravic danes v Murski Soboti

23.07.2014 ob 7:30  

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo danes s sodelavci poslovala v Murski Soboti.

Pri Varuhu človekovih pravic RS ugotavljajo, da država ni vedno v službi ljudi in ne ščiti skupne javne koristi ter ne zadovoljuje ustrezno potreb in interesov vseh prebivalcev. Posamezniki in skupine se tako velikokrat čutijo nemočne pred državnim aparatom in se velikokrat več ne znajdejo pri uveljavljanju svojih pravic.

Zato se varuhinja s sodelavci s t. i. poslovanji zunaj sedeža skuša približati vsem, ki bi potrebovali pomoč pri uveljavljanju svojih pravic in ne (z)morejo priti v Ljubljano. Povprečno enkrat na mesec obišče določen predel Slovenije. Ob tej priložnosti se lahko vsi, ki so se predhodno prijavili na pogovor, srečajo z njo in ji predstavijo svoje težave.

Na tokraten pogovor z varuhinjo in njenimi sodelavci se je prijavilo 48 ljudi, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice in želijo pomoč Varuha. Varuhinja in njeni sodelavci jih bodo sprejeli v štirih skupinah. Pogovori s pobudniki bodo potekali v prostorih Mestne občine Murska Sobota v dopoldanskem času med 10. in 14. uro ter popoldanskem času med 16. in 18. uro.

Pred pogovori z njimi pa se bo ob 9. uri v prostorih občine najprej sestala z županom mestne občine Antonom Štihecem in direktorjem občinske uprave Bojanom Petrijanom. Tega srečanja se bodo na povabilo varuhinje Vlaste Nussdorfer udeležili tudi predstavnice in predstavniki soboškega Centra za socialno delo in Zavoda RS za zaposlovanje.

Varuhinja bo svoje ugotovitve predstavila na krajši novinarski konferenci, ki bo ob 14:30 v sejni sobi občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2014 ob 7:49 Charlie gost

      Zadnjič sem spet enkrat poslušal to gospo. Pa ne prvič. Nikakor se ne morem znebiti vtisa, da govori povsem enako, kot se mi pogovarjamo v gostilni. Pove pametno, preudarno, rezultat pa = 0,00. Ništa od ništa.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2014 ob 10:22 smrkci gost

      Že večkrat sem pisal varuhu človekovih pravic,glede zaposlitve mene,kot delovnega invalida.da me nočejo delodajalci zaposliti,ker se delodajalci mene,kot delaven invalid izogibajo,kot hudič križa.Varuh človekovih pravic mi je na moje pisma odgovoril da oni niso pristojni za take zadeve in sem jim napisal da sem pisal na vse ustanove v sloveniji in so mi isto odgovorili,kot varuh človekovih pravic.Saj smo pa mi delavni invalidi tudi ljudje,ampak nas nihče ne omenje niti ne prizadeva da bi imeli možnost se zaposliti,ker se nas delodajalci in politika izogiba,ko sem že napisal,hudič križa.Jaz,kot delavni invalid še imam delati 15 let in nas je še dosti takih in podobnih ampak nas delodajalci in ustanove katere so pristojne za take zadeve in politika zavrača češ da nismo sposobni,jaz in meni podobni smo bolj sposobni,kot kakšen pijanček ali lenuh na delovnem mestu ampak ji delodajalci in politika ščitijo,kot Kočevske medvede.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2014 ob 11:47 Jojo gost

      Še en "organ" namenjen sam sebi. Nobenega haska, ker itak nima nobene pristojnosti. V "slovenski prehranjevalni verigi" pa predstavlja samo en dodatni člen za zlagano in lažno upanje posameznika, ki se bori z mlini na veter.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2014 ob 12:09 ms gost

      Ta je tüdi na spiski dobro plačanij za tou ka nika ne delajo .Jezik ma tak namazani in prepričljiv ka bi še mrtvoga prepričala ali od njenoga žlabudranja nega haska .Ka mij sploh nücamo varuhe če nas nišče ne šljivi ka smo nikoj in nič za naše lopove .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2014 ob 16:37 felix gost

      Žalostno je ,da varuhinja v svojih odgovorih priznava kako opozarja in kako poskuša vendar ji ne uspeva,ker nisem uspel priti na pogovor jo javno sprašujem kdo ščiti dolžnika ko mu odvzamejo premoženje in to po manj kot polovični vrednosti-kje je tu pravičnost ,ker ne moreš plačati svojih obveznosti zaradi bolezni in izgube službe,ko se pa obravnavajo tajkuni in politiki potem se pa ne da nič prodati in odvzeti samo revežem pa še minimalno plačo LOPOVI VSI PO VRSTI in ona kot tožilka to odobrava???

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2014 ob 17:42 vgr gost

      felix----- ja tak je pri nas .da so ovomi ne vem kak se pijše podrli vikend na Gorenjskon te so sprijali drüjgi zakon in so henjali podirati .zakone upoštejvlejo za srmake za bogate pa lopove pa je nači .Ta baba nej vrejdna vode ka je v krüji notri .Plačo ma in amen

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.