https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Radgonski kaplan Šemrl odhaja na novo delovno mesto na Goričko

29.07.2014 ob 8:00  

Zadnjo nedeljo v mesecu juliju, na Krištofovo nedeljo se je dosedanji kaplan Gregor Šemrl pri sv. Petru v Gornji Radgoni poslovil od radgonskih vernikov.


Slediti Jezusu je vedno dogodivščina, polna zanimivih in lepih poti. Vse življenje želel slediti temu in posvetiti življenje Jezusu, ne glede, kam ga vodi. Gregorja Šemrla, ki je domačin iz vasice Ptujska Cesta pri Gornji Radgoni, je ta pot pripeljala do duhovniškega poklica, ki ga je prejel v stolnici Sv. Nikolaja Murska Sobota. Pot ni bila vedno lahka, a je večkrat vodila mimo dobrih ljudi in veselih trenutkov v življenja.

V Mariboru je obiskoval Škofijsko gimnazijo Martina Slomška ter bival v Slomškovem dijaškem semenišču. Na zahvalno nedeljo 9. novembra, ko praznujemo tudi posvetitev lateranske bazilike, je bila v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni njegova slovesnost diakonskega posvečenja. Stolnica v Murski Soboti je bila na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija 2009 z veliko množico vernikov priča slavnostnemu dogodku, saj je takratni škof msgr. dr. Marjan Turnšek posvetil diakona Gregorja Šemrla iz župnije Gornja Radgona. V nedeljo 5. julija 2009 je v Gornji Radgoni daroval novo mašo, nato pa nastopil prvo službo kaplana v murskosoboški stolnici, kjer je po leti dni kaplanovanja junija leta 2010 bil premeščen za kaplana v župnijo Ljutomer, od koder pa je bil poslan v Gornjo Radgono. Te naknadne premestitve so radgonske vernike nekako presenetile, vendar pa so bili zadovoljni in srečni, da so sploh dobili kaplana.

Po treh letih dela v Gornji Radgoni kot  kaplan in katehet Šemrli tako odhaja po odredbi murskosoboškega škofa dr. Petra Štumpfa na novo delovno mesto kaplana in hkrati upravitelja župnije Grad ter Sv. Jurij na Goričkem. Novo službo bo tako pričel opravljati s 1. avgustom 2014. Ob slovesu , ki je bilo v nedeljo 27. julija in številnih zahvalah, župnika Franca Hozjana, župnijskih skupnostih, skavtov in posameznih vernikov je prejel v spomin na domačo radgonsko faro mašniški plašč, ter skavtski križ. Ob slovesu je v nagovoru kaplan Šemrli se zahvalil vsem, s katerimi se je srečeval v teh treh leti dela v župniji Gornja Radgona, posebej pa še domačemu župniku za mentorstvo, vodilo ter dobrega učitelja na tej poti duhovništva.  

Radgonska župnija pa tako z odhodom kaplana Šemrla ne bo ostala čisto brez duhovnega pomočnika, saj že s 1. avgustom v pomoč prihaja  (sicer le ob koncu tedna) Marjan Pučko, dosedanji duhovni pomočnik v župniji Turnišče.

Foto: Franci Klemenčič; besedilo: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.