https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vox populi: Cerarju in njegovi stranki priljubljenost raste, Židan na 4. mestu

28.07.2014 ob 7:00  

Rezultati ankete Vox populi kažejo, da bi v primeru, če bi bile volitve to nedeljo, Stranko Mira Cerarja volilo 40,7 odstotka vprašanih, ker predstavlja štiri odstotke več kot pred mesecem dni. Najbolj priljubljen politik je Miro Cerar, visoko četrto mesto pa še vedno zaseda Pomurec Dejan Židan.


Po podatkih ankete, ki jo je med 700 anketiranci za POP TV in Dnevnik izvedla Ninamedia, bi SDS volilo 18,1 odstotka (v juniju je bilo privržencev SDS 27 odstotkov). Dober odstotek več je v anketi v primerjavi s prejšnjim mesecem dobil DeSUS, ki bi ga sedaj podprlo 10,3 odstotka vprašanih.

Veliko porast podpornikov je v primerjavi s prejšnjim mesecem dobila Združena levica, ki jo sedaj podpira 8,9 odstotka volivcev (junija le 1,3 odstokov). Podpora se krepi tudi NSi, ki uživa 7,4-odstotno podporo vprašanih (prejšnji mesec 4,6 odstotkov).

Foto: www.glasslovenije.com

Podpora pa je padla SD-ju, ki se nahaja šele na šestem mestu. Tokrat so ji sodelujoči v anketi namenili 4,9 odstotkov glasov (junija so jih dobili 7,4 odstotkov). Podpora pada tudi Zavezništvu Alenke Bratušek, ki ima 2,5-odstotno podporo anketiranih, stranke, ki so izpadle iz parlamenta, pa imajo le pičlo podporo.

Najbolj priljubljen Cerar, pred Židanom še Potočnik in Pahor

Miro Cerar, ki je svojo stranko zmagoslavno popeljal v parlament, je tudi najbolj priljubljen politik v državi. Kot poroča 24ur, so mu anketiranci namenili oceno 3,55 (isto oceno je dobil tudi pred mesecem dni). Sledi mu evropski komisar Janez Potočnik, ki je ocenjen s 3,35 in je prehitel predsednika države Boruta Pahorja, ki je z oceno 3,34 na tretjem mestu. Četrto mesto pripada predsedniku SD Dejanu Židanu, ki mu sledijo Karl Erjavec, Ljudmila Novak, Lojze Peterle, Matej Tonin, Franc Bogovič in Andrej Vizjak. Bratuškova se na lestvici priljubljenosti nahaja na 13. mestu, Janez Janša pa na 20.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2014 ob 9:44 nepriljubljen gost

      Glas za SMC je glas za Milana Kučana. Glas za finančni in moralni bankrot Slovenije. Glas, da se v državi za večino ljudi ne bi nič spremenilo na bolje. Da bi elita ohranila privilegije na račun vseh drugorazrednih državljanov.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2014 ob 10:08 bavbav gost

      pa ka si ti malo nouri? nej san za cerara niti san ga nej volo ali tou ka eni bluziti nonstop s ten kučanon je že redno degenerejrano. te pa nan zdaj tij razloži pod kerin politikon bi se na cedila med pa mleko? pod zapornikon mogouče? :)

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2014 ob 10:26 draš gost

      priljubljenost mu raste.....pa to ni normalno......mi ne živimo v realnem svetu.....priljubljenost mu naj raste, ko bo pokazal rezultate ali vsaj program....ostalo je vse na "lepe oči"....še se bomo držali za glavo! In..... še bo smeha....kljub krizi!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.07.2014 ob 11:47 felix gost

      V Sloveniji so samo nekateri vsemogoči, so nam v 23 letih izpolnili vse želje in pričakovanja za drugo Švico ,vendar je ostal grenak priokus mi švicamo oni se pa kopljejo v blagostanju pa makar na Dobu.Kučan pa bo kriv še za Avstro-Ogrsko ne vem kje so vsi ti osamosvojitelji pa še malo pa do imeli črtaste drese ???

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.07.2014 ob 13:46 Miro radi te imamo gost

      Miro, Miro, Miro, Miro, Miro, Miiiiiroooooooooo, ti so naaaaaaaaaašššš !!!!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.07.2014 ob 15:40 andrej gost

      gost - draš To je ravno problem, govori se o priljubljenosti, da se zavaja, niti besedice ali vprašanja pa ni o programu. Kaj res nobenega ne zanima, kam bo šla ta barčica. Je res vseeno kdo je na oblasti, samo da ni JJ, pa če tudi takoj crknemo; to pa je obup in pol.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.07.2014 ob 16:03 OOOOOOOO gost

      ha,ha Vox populi tou te buje doj

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.07.2014 ob 19:25 pišta v žepi nema ništa gost

      Nevem kam vse to vodi mislim da v propad.Od kdaj ni JANEZA JANŠE gre vse narobe zakaj se ne da še ene možnosti JANŠI živel JANEZ JANŠA.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.07.2014 ob 21:27 gost gost

      BUTALISTAN

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.07.2014 ob 9:21 smrkci gost

      Butasti narod,pa kaj mislite da bo kaj drugače,kot je bilo do sedaj,še slabše bo,kot je do sedaj.Otroci v vrtcu vedo da je treba najprej zakonodajo spremeniti in potem volitve.Kako jim podpora raste tako bo podpora padala čez pol leta.Če si dolžan dvakrat več,kot imaš premoženja,si berač do konca življenja.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.