https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Dirka na Češkem Klemnu Gerčarju prinesla eno točko

28.7.2014  

Štirinajsta dirka sezone MXGP na Češkem je Klemnu Gerčarju prinesla eno točko. Čeprav je od te dirke pričakoval veliko, je bila očitno želja prevelika, majhne napake pa so tekmeci takoj kaznovali. A s tem je Klemen bogatejši za nove izkušnje.


»Dirka v Loketu je pokazala, da sem očitno pričakoval preveč, tako od steze kot tudi od samega sebe. Posebej v prvi vožnji, kjer je bilo kar preveč majhnih napak, saj sem do polovice dirke bil v ospredju in napadal za boljša mesta, a ob vsakem takem napadu so tekmeci za menoj izkoristili ponujeno priložnost. Enostavno sem pregorel v želji za čim boljšim rezultatom. A iz tega se moram kaj naučiti, da se moram v najbolj kritičnih trenutkih vzeti v roke in dirko v glavi začeti nova. Zato s prvo vožnjo nisem zadovoljen. V drugi je bilo že bolje. Sicer sem osvojil eno točo, a to vseeno ni tisto, kar sem si želel, čeprav ne smem biti preveč razočaran.

Petnajsta dirka, ki bo na sporedu že naslednji konec tedna, pa bo verjetno najtežjih v celotnem letošnjem prvenstvu, mivka v Belgiji bo zahtevala od nas vseh zelo veliko, zato bom v Belgijo odpotoval nekaj dni prej na treninge. Potrdil sem bom po najboljših močeh, predvsem pa se moram umiriti in zbrati,« je po dirki na Češkem povedal Klemen Gerčar.

Naslednja dirka MXGP, kot je že povedal, Klemen, na sporedu 3. avgusta v Lomellu v Belgiji.

 

MXGP, Češka (Loket)

Prva vožnja: 1. Strijbos (Bel, Suzuki) 33:50,286, 2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +9,231 sek, 3. Cairoli (Ita, KTM) +16.050 sek, …, 25. Klemen Gerčar (Slo, Honda) -1 krog, …

Druga vožnja: 1. Van Horebeek (Bel, Yamaha) 35:16,829, 2. Cairoli (Ita, KTM) +1,531 sek, 3. Strijbos (Bel, Suzuki) +1,840 sek, …, 20. Klemen Gerčar (Slo, Honda) +1:53,803 min, ...

Skupno točkovanje: 1. Cairoli 619, 2. Van Horebeek 562, 3. Desalle 484, … 29. Gerčar 32, …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.