https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domanjševcih prikazali žetev in mlatitev na stari način

Šalovci, 29.07.2014 ob 13:00  

V nedeljo so v Domanjševcih pri Etnografskem muzeju priredili etnološko kulturni dogodek Praznik žetve, plesa in petja ter zaključek projekta Panonski Mozaik.

Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Šalovci, društvo Mozaik in Občina Šalovci so pripravili bogat kulturno zabavni program, med katerim so prikazali žetev in mlatitev na stari način, kasneje pa je sledil nastop folklornih skupin ter ljudskih godcev in pevcev.

Nastopili so otroci iz vrtca in šole Domanjševci, Tamburaška skupina Židanci, folklorna skupina KTD Tešanovci, KUD Petőfi Sándor Domanjševci, KUD Budinci in Zgrablenci na kvadrat.

Istočasno je potekala tudi ponudba domačih jedi ter prikaz in ponudba tradicionalnih obrti. V popoldanskem času pa je vse prisotne zabavala glasbena skupina Kontrabant.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2014 ob 14:39 miki gost

      DEOBRO JE BILO .. VSAKA VAM ČAST !!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2014 ob 14:58 huzlin gost

      Jebent ka je JANSA tudi bil tam da je tako veselje bilo ma kdo informacijo ce je bil JANSA na prireditvi

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2014 ob 15:24 selo-rutunda gost

      huzlin)))))=?=)8---- Janša je bil pri vas doma ka van je babe natepaval tij pa na žetvi nej ?ha,ha, slepec si rejsan ,ha,ha

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2014 ob 20:04 huzlin gost

        selo-rutunda„„Kaj si ti klipan vidis vij ste se potepali pa kosare pleli drugi so vam pa zene vret jemali.JANSA PA JE ZAKON ZA VAS KMETE he he siromacek.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.07.2014 ob 15:38 pertovčar gost

      Ha,ha vougre so napravili žetvo ,ha,ha .Več nastopajočih kak gledalcov tou te doj buje ,ho,ho ,ha,ha vougre ,vougre

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.07.2014 ob 19:03 koso brin gost

      selo-rutunda„„ Ja Jansa je bil pri vograj dobra informacija da vam je po domovaj babe hoblo po vogersko pa to te buje.Pol ste pa mu se kosilo davali he he calapurdije.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.