https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi v Murski Soboti modre cone kmalu ne bodo več brezplačne

Murska Sobota, 09.12.2010 ob 10:12  

Mestna občina Murska Sobota se intenzivno pripravlja na uvedbo parkomatov. Pripravljen je že osnutek odloka, ki bo urejal to tematiko, mestni svetniki pa bodo o tem razglabljali že v začetku prihodnjega leta.

Že več kot dve leti se Mestna občina Murska Sobota pripravlja na uvedbo parkomatov, kar je v večjih mestih že dolgo časa nekaj povsem običajnega. Da se lahko zaračunavalo parkiranje na doslej brezplačnih modrih conah, pa je bilo potrebno spremeniti in dopolniti odlok o ureditvi cestnega prometa. Osnutek odloka, ki bo urejal to tematiko, je že pripravljen, na seji mestnega sveta pa se ga bo obravnavalo predvidoma že v začetku prihodnjega leta.

Parkomati še niso kupljeni, center ne bo več brezplačen

Čeprav je bila nabava parkomatov za najožji center mesta predvidena že v občinskem proračunu za leto 2009, pa še vedno niso kupljeni. Z murskosoboške občine pojasnjujejo, da je pred nakupom potrebno sprejeti odlok, parkomati pa bodo kupljeni in nameščeni po uvedbi novega odloka. Zagotovo bodo plačljive postale vse modre cone v ožjem centru mesta, od koder pa se bo plačljivost postopoma širila navzven. Brezplačno parkiranje bo še naprej možno bolj na obrokih mesta, od koder se lahko z javnim avtobusom Sobočancem nato odpeljete v željeno lokacijo.

Možnih bo več načinov plačila, kršitve bodo sankcionirane

Sistem plačila parkirnine bo kombiniran, kar pomeni, da bo možno plačevanje z gotovino, kartico in preko mobilnega telefona, za pričakovati pa je, da se vsi ljudje ne bodo s plačilom za parkiranje strinjali oziroma ga sprejeli. Zato se pričakuje, da bodo nastala nova divja parkirišča v centru mesta, kjer bo le-to možno, na to pa so pripravljeni tudi na edini mestni občini v Pomurju. »Parkiranje na mestih, kjer to ne bo predvideno, bo z odlokom ustrezno sankcionirano. Bodo pa predvidena tudi brezplačna parkirišča, kjer se bo lahko parkiralo,« sporočajo z murskosoboške občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      09.12.2010 ob 12:14 PREKMUREC

      Ka nejso vsi pred volitvami obečavali ka de život v vaši Soboti po volitvaj cenejši. Beeee, beeeee

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ajkaro
      09.12.2010 ob 21:20 ajkaro

      Parkomati so bili najavljeni bar že 2 leti nazaj (in že predvideni v proračunu). Cenejše življenje pa je bilo najavljeno za ogrevanje s toplo vodo in uvedbo kartice Sobočanke (popusti pri vstopninah...)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. secufin
      10.12.2010 ob 11:36 secufin

      Vsaka oblast (tüdi lokalna) napravi vse, ka iz žepa svojih pridnih državljanov (občanov) stisne še zadnji evro! Tak kak so policisti inkasanti za državni proračun, so občinski redarji inkasanti za občinski proračun. Ali?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. lepi
      10.12.2010 ob 12:24 lepi

      Mo vidli ka de se izcinilo uz toga! zanima me tude, kdo de daubo razpis za kartico? po moje kakšne LAN, ale podobno :) Glavno ka se "poceni" življenje v MS. Če nede tak me povej ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. ajkaro
      11.12.2010 ob 21:23 ajkaro

      @secufin V šteron varaši v SLO pa te lejko parkiraš zakšenki? @lepi Šteri posel v MS pa je te v zadnjih letih do zdaj že dobil tej tvoj LAN na šteroga namiguješ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. bb
      13.12.2010 ob 14:57 bb

      @ajakaro: Zakaj pa bi morali za vse cuzati ljudi? Zakaj pa ne bi imeli te ene uboge urice naprej zastonj? Zakaj ne bi bili v MS izjema? da bi pokazali, da se tudi tako da živeti, da bi župan lahko povedal da smo edini, ki damo ljudem 1 uro gratis parkirat? Je smiselno, normalno, da bom šel v lekarno, parkiral 3 minute in plačal eno uro? in še x podobnih primerov.... volitve so mimo ... udri rajo po žepu zdaj, ker bodo do naslednjih volitev to že plačevali, se sprijaznili, kar je za politika najpomembnejše - ljudje bodo pozabili, pa bomo potem spet sladki, da nas izvolijo ... takoj po volitvah pa spet davke gor, pa nekaj postav pri nekih storitvah zraven ... ime, roke pa si umijejo vedno z izgovori da je kriza, ni denarja ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. ajkaro
      13.12.2010 ob 20:21 ajkaro

      @bb idi v MB, CE, LJ, Kranju, Kopru, Novem mestu, Novi Gorici... pa zakšenki parkiraj za 3 minute, ka boš šou v lekarno. V tun je glij problem. Vsi rinemo z avti mesto, te pa pizdimo, ka nega placa, pa ka je promet nemogoči... MS ima brezplačni avtobus. Poleg MS ga ima brezplačno samo še Velenje in NG. Zakoj pa te nejdeš z avtobusom? Ti ges povem? Ker si razvajani in komot.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.