https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Mejaši »razturali« na igrah brez meja v Rogašovcih

Rogašovci, 03.08.2014 ob 12:00  

V soboto so se v Rogašovcih odvile 6. tradicionalne igre brez meja. Za zabavo je skrbela skupina Weekend Band, zapel je tudi Alfi Nipič, za konec pa so nastopili še Mejaši.

V soboto, 2.8.2014, so Rogašovci organizirali že 6. tradicionalne igre brez meja. Igre so se odvijale na veščini ob Ledavi. Za povezovanje in za komične ter zabavne dodatke k igram sta poskrbela Macho in Mejke.  Za ogrevanje obiskovalcev je poskrbela skupina Weekend Band, nato je sledil nastop Alfi Nipiča. Ta je s svojimi skladbami popeljal plesalce med čutne ritme glasbe. Za vrhunec pa je nastopila hrvaška glasbena skupina Mejaši, ki je z nekaj svojimi glasbenimi hiti občinstvo popolnoma raznorela. 

Igra je bila sestavljena iz 8 nalog. Na začetku je moral tekmovalec na cev pritrditi ročnik in nato z njim preplezati leseno pregrado. Ko je preplezal je snel ročnik in ga predal naslednjemu tekmovalcu. Ta je moral sklopiti tri cevi k trojaku in nato predati ročnik naslednjemu tekmovalcu, ki je moral hitro in spretno priviti tri vijake. Nato se je ročnik predal tekmovalcu, ki je s hoduljami moral prehoditi določeno razdaljo do naslednjega tekmovalca, kateri je moral zviti cev. Nato se je celotna ekipa postavila v jumbo vrečo in skakala do označene razdalje. Naslednja naloga je bila, da se je moral vsak tekmovalec v posebni čeladi zavtreti 5x nato pa se podati na spolzko cev, napeljano preko bazena z vodo v katerega je večina tekmovalcev kar "čofnila". Za konec pa je sledila naloga, kjer je moral tekmovalec za noge prijeti tekmovako - ta se je prijela kolesa od samokolnice, in tako sta morala skupaj premagati nihajočo brv in zapeljati čez ciljno črto. 

Za sodelovanje na igrah se je prijavilo 12 ekip. Ekipe so morale biti sestavljene iz 6 članov - 3 ženske in 3 moški. Zmagala je ekipa Mentorji iz gasilske zveze Rogašovci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.