https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Nafti Petrochem zaposleni začeli stavkati

04.08.2014 ob 10:30  

Zaposleni v lendavskem podjetju Nafta Petrochem so danes, kot so napovedali, ustavili delo, saj od petka niso prejeli zaostalih plač.


Podjetje zaposlenim dolguje prispevke za maj in junij ter junijsko plačo

Vodja stavkovnega odbora Ladislav Šabjan je pojasnil, da je uprava obljubila izboljšanje razmer, ki pa so se nato iz meseca v mesec celo poslabševale, zato so že aprila izvedli opozorilno stavko.

V vodstvu pravijo, da bi lahko daljša stavka ogrozila usodo podjetja

V podjetju pravijo, da je stavka zaposlenih njihova legitimna pravica, a se morajo stavkajoči ob tem zavedati, da ima dolgotrajna stavka lahko zelo močan negativen vpliv na poslovanje družbe in stabilnost delovnih mest.

Menijo tudi, da lahko stavka v času javnega poziva za prodajo družbe pripelje do izgube potencialnih strateških partnerjev, ki se zanimajo za nakup, kupci s katerimi poslujejo že dolga leta, pa jih lahko ob neizpolnjevanju dobav zamenjajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2014 ob 13:07 Gost1 gost

      Jaki so to manageri ka samo odavlejo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2014 ob 13:45 gost gost

      Kje je tisti denar od posojil ki so pristala na slabi banki.stoprocentno so si delavci ta denar razdelili ka zdaj podjetje nima za njihove place.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2014 ob 14:44 gost

      Mah samo v Sloveniji!! Dajmo že idnok vržemo pejneze skuper, prevedemo avstrijsko ustavo pa zakone pa v paketi potrdijmo pa da te vijdimo. Aja pa šče zapore mo mogli kcoj zazidati.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.