https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

New York - mesto, ki nikoli ne spi

New York  

Danes najbolj gosto poseljeno mesto v ZDA je nekoč nosilo ime New Amsterdam, ki so mu ga ob ustanovitvi leta 1624 nadeli Nizozemci. Ime New York se je pojavilo ob prevzemu Angležev štiri desetletja pozneje. Nekaj časa je bil tudi prestolnica ZDA.



V mestu živi 8.5 milijona prebivalcev, ki govori čez 800 različnih jezikov in je tudi najbolj  gosto naseljeno mesto v ZDA. Mesto je tako raznoliko in polno zanimivosti, da boste izgubili občutek za čas. Sistem podzemne železnice vam bo olajšal potovanje med številnimi ulicami in avenijami.

Oglejte si tekmo, sprehodite se po centralnem parku, pojdite na gledališko predstavo ...

Mesto je primerno za obisk tekom celotnega leta, saj je čudovito tako pozimi kot poleti. Sprehodite se po centralnem parku, ki razbije občutek, da ste med samimi stolpnicami in mesto poveže z naravo. Pot nadaljujte po peti aveniji, ki nudi številne nakupovalne priložnosti. Mesto izgleda čudovito iz ptičje perspektive, zato se podajte na Empire State Building ali Rockeffeler center. Slednji, po mojem mnenju, ponuja boljši pogled. V Madison Square Gardenu  si  poglejte hokejsko ali košarkarsko tekmo ter si popestrite večer s katero od vrhunskih gledaliških predstav na Broadwayu.

Cene so izredno visoke, toda ...

Za osnovni pregled mesta rabite vsaj štiri dni, ki pa jih lahko brez težav nadgradite z dodatnim tednom, saj zanimivostim ni konca. Ogromno letalskih povezav iz celotnega sveta omogoča nakup ugodnih letalskih kart. Cene povratne karte iz evropskih mest se gibljejo od 350 do 600 eurov. Za ogled enega najbolj obiskanih mest na svetu boste morali za svobodno potepanje in nekaj dnevno življenje v osrčju mesto odšteti kar nekaj svojih prihrankov. Cene so izredno visoke, a dobra priprava na potovanje lahko stroške zniža kar precej.

Tudi če ste obiskali katero večje svetovno mesto, bo obisk New Yorka pustil čisto poseben vtis na vas. Šele po obisku vam bo jasno, zakaj se množice zgrinjajo v  "veliko jabolko". 

Manhattan - pogled iz vrha Rockeffeler centra (Top of the Rock)

 

Prižig luči se je letos zgodil 30. novembra. Ob slovesnosti televizijska hiša NBC poskrbi za pravi spektakel z nastopom največjih zvezd.

 

Verjetno najbolj znano drsališče na svetu 


Pogled na centralni park, ki veliko prispeva k kvaliteti življenja v mestu.

 

Kip svobode je bil darilo Francozov leta 1886.

 

Številne svetovno znane predstave se vrtijo dnevno. Po polovični ceni lahko vsak dan kupite vstopnice v kiosku na Time Squaru.

 

Pogled na mesto z vrha Empire State Buildinga (448 metrov). Po 11. septembru 2010 je ponovno najvišja stavba v mestu.

 

Pogled iz centralnega parka na svetovno znan hotel The Plaza. 

 

Mesto, kjer bodo zgradili novi stolpnici, ki bosta nadomestili v napadih porušena dvojčka.

 

Policisti  za lažje premikanje po zelo prometnem mestu uporabljajo konje.


Borza - tukaj se je začela finančna kriza.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji!

-----------------------------------------------------------

NE SPREGLEJTE:

NAGRADNA IGRA  - osvojite popotniško "biblijo"

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ana
      09.12.2010 ob 21:07 ana

      Lepo in zanimivo mesto. Cool.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      10.12.2010 ob 12:26 lepi

      Sam doma 2, se spomnite hotela Plaza :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.