https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Celovita prenova Gregorčičeve ulice v Beltincih z namenom zagotavljanja večje varnosti

Beltinci, 07.08.2014 ob 7:30  

V okviru prenove se bo razširilo cestišče, uredili se bodo pločniki ter zgradil nov most čez potok Črnec.

 

Občina Beltinci bo z včerajšnjim podpisom pogodbe s podjetjem SGP POMGRAD d.d., ki je bil izbran na javnem razpisu, pričela z izvajanjem projekta Rekonstrukcije Gregorčičeve ulice v Beltincih ter odstranitev obstoječega objekta in novogradnja mostu čez potok Črnec na Gregorčičevi ulici. Dela, ki se bodo pričela v ponedeljek 11.08.2014, bodo zaključena predvidoma v začetku oktobra 2014. V času izvajanja del bo veljala popolna zapora Gregorčičeve ulice za ves promet. Obvoz bo urejen po vzporednih ulicah.

V okviru investicije se bo izvedla rekonstrukcija obstoječe dotrajane ceste v celotni dolžini 660 metrov in širini 5 metrov. Ob cestišču se bo zgradil pločnik v širini 2 metra. Vzdolž celotne ulice se bo uredilo odvodnjavanje meteornih voda z izvedbo meteorne kanalizacije. Čez potok Črnec se bo odstranil obstoječi most ter zgradil širši in močnejši most.

Namen investicije je prispevati k čim boljši varnosti v cestnem prometu. Ocenjena vrednost del je 483.385,61 EUR z DDV. Na javnem razpisu je bil kot najugodnejši izvajalec za izvajalska dela izbran SGP POMGRAD d.d. Dela bodo predvidoma trajala 2 meseca.

Ob podpisu pogodbe z izvajalcem del, je župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši povedal: »S prenovo cest želimo izboljšati prometno varnost in kvaliteto življenja v občini Beltinci. Ob tem prosim občanke in občane, ki živijo ob Gregorčičevi ulici, za potrpežljivost in razumevanje, saj je želja vseh, da se izboljša naša prometna infrastruktura in zagotovi ustrezna varnost. Skupaj z izvajalcem del se bomo potrudili, da se projekt izvede v najkrajšem možnem času in v zadovoljstvo vseh občank in občanov.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.