https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V soboški knjižnici je odprta razstava o zgodovini slovenske in pomurske Policije

Murska Sobota, 09.08.2014 ob 12:10  

Policijska uprava Murska Sobota je v sodelovanju z Muzejem slovenske policije in Policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje v petek svečano odprla razstavo z naslovom Utrinki iz zgodovine slovenske in  pomurske Policije od leta 1850 do danes. Obenem je bila predstavljena tudi knjiga Zgodovina pomurske policije. Za obiskovalce so pripravili bogat spremljevalni program s predstavijo različnih področij dela policije, vozil, pripomočkov itd.



V petek je bila v prostorih soboške Pokrajinske in študijske knjižnice odprta razstava z naslovom Utrinki iz zgodovine slovenske in  pomurske Policije od leta 1850 do danes ter predstavljena knjiga Zgodovina pomurske policije. Pred otvoritvijo so pripravili ob tej priložnosti svečano prireditev z glasbenim nastopom kvarteta Policijskega orkestra, Moire in  virtuoza na cimbalah Andija Sobočana. Obiskovalce sta zabavali še vaški klepetulji »Naca in Mari« iz Dobrovnika ter polpismena »Leteča Prleka« Bojan in Pepek, katerih vsebina se je navezovala tudi na policijsko delo in vsakdanje aktualne probleme. Prisotne je slavnostno nagovoril direktor policijske uprave Damir Ivančič, mag ter župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec. Oba sta zabeleženo zgodovino delovanja pomurske in slovenske policije pohvalila. Posebej so predstavili še najstarejšega živečega murskosoboškega miličnika, to je 94 letnega Jožeta Žabkarja in prvo soboško kriminalistko Olgo Grmadnik, ki sta se udeležila slavnosti. Razstavo si lahko v soboški knjižnici ogledate vse do 8. septembra 2014.

Na prostoru med knjižnico in avtobusno postajo so se predstavile enota PU Murska Sobota, tuji varnostni organi, letalska policijska enota s preletom in pristankom  helikopterja,  policisti konjeniki, specialna enota s protibombnim robotom in ostalo opremo za protibombno zaščito, obiskovalci so si lahko ogledali mobilno policijsko postajo, opremo za raziskovanje prizorišča zločina, komandno kontrolno vozilo, policijske pomočniki – službene pse in konje, nekdanja in sedanja policijska vozila (avtomobile in motorje). Otroke pa je pozdravljal Policist Leon v preobleki medvedka.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2014 ob 17:58 gost

      Včeraj zvečer je bilo na dnevniku na planet tv-ju primer kako delajo na policijski upravi v M.Soboti vodilni, ki so na teh slikah. Očitno se bo za take zadeve začelo odgovarjsti s strani teh vodilnih.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2014 ob 19:07 gost

      Kak lejko vkuper sedita župan in direktor, če resno prauti prvome tečejo postopke. Bo vse pošteno raziskano?????

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2014 ob 21:52 gost

      Mislin, ka se obnašajo, kak lokalni šerifi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2014 ob 11:04 Del R gost

      https://www.youtube.com/watch?v=xCsNN3QYns0

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2014 ob 12:33 gost

      Preteklost je postala sedanjost.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.08.2014 ob 15:24 TRN gost

      Pravi na pravon meste slasti bi župana odpelale ka bi delo družbo pajdašon JJ in TK. Zadnje je tak njegov velke pajdaš.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.08.2014 ob 19:19 gost

      Štihec se je sliko v družbi policaja Štivana na murinom nogometnom igrišče. Je mogauče tau tudi kakšna povezava????? Mogauče zamolčana kakšna preiskava??

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2014 ob 20:28 gost

      Straj pred planet tv-jem je velka rejč. Znan, kome krajša spanec.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.