https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Merc "rešuje" Pomurje: V Murski Soboti bo zaposlil 750 ljudi

10.12.2010 ob 1:10  

Uspešno slovensko podjetje s področja fotovoltaike Bisol, ki ima sedež v občini Prebold, je vendarle dobilo gradbeno dovoljenje za novo tovarno v Murski Soboti, poročajo današnje Finance.

Kot je za časnik Finance povedal Uroš Merc, predsednik uprave Bisola, izvajalca za gradbena dela še niso izbrali, graditi pa bodo začeli, ko jim bo to dopuščalo vreme. Do konca pomladi tako načrtujejo, da bodo zaposlili prvih 50 sodelavcev, do konca leta pa 150.

Uroš Merc (Foto: Cipra.org)

Podjetje Bisol je konec aprila v Severno obrtni-industrijski coni na obrobju Murske Sobote kupilo 5,1 hektarjev veliko zemljišče, na katerem bodo v treh fazah povečevali proizvodne kapacitete.

V petih letih 750 novih delovnih mest

V naslednjih petih letih, ko bo končana tretja faza širitve, naj bi bilo zagotovljenih 750 delovnih mest v dodatno zgrajenih proizvodnih prostorih v skupni površini 24 tisoč kvadratnih metrov, vrednost naložb za razvoj novih proizvodnih obratov pa znaša okrog 130 milijonov evrov.

Velikost prve proizvodnje hale, v kateri bo prostora za šest proizvodnih linij in kjer bo sprva delo dobilo 50 ljudi, do konca prve faze pa še dodatnih 100, obsega pet tisoč kvadratnih metrov.

Preberite tudi:

- Bisol še vedno čaka na gradbeno dovoljenje v Murski Soboti

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      10.12.2010 ob 12:16 lepi

      Ka pa je dala Murska Sobota za tau ka so one se prišle?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. samy
      10.12.2010 ob 12:17 samy

      lepi fala bouge ka pridejo, nej zdaj pa s takšnimi ka je što dal, itd. Takšnih podjetnikov nucamo več.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      10.12.2010 ob 12:25 lepi

      Problem je v ton, ka ne ven kak dugo do ostale ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.