https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Umrl oskarjevec in komik Robin Williams

12.08.2014 ob 8:20  

Slavnega ameriškega oskarjevca - igralca in komika Robina Williamsa so v 63 letu starosti našli mrtvega. Storil naj bi samomor, se je pa leta bojeval z odvisnostjo od alkohola in depresijo. Star je bil 63 let. Williams je poleg oskarja dobil tudi štiri zlate globuse, dve glasbeni nagradi grammy in dve televizijski nagradi emmy.


Mrtvega so našli v hiši v kraju Tiburon, v Kaliforniji, v šerifovem uradu pa sumijo, da je šlo za  "zadušitev po samomoru".  Njegova soproga Susan Schneider je ob žalostni novici dejala, da je izgubila moža in najboljšega prijatelja: "Moje srce je popolnoma strto. Družina prosi za spoštovanje zasebnosti v času žalovanja, ljudje pa naj se ga spominjajo po neštetih trenutkih smeha in veselja, ki jih je dal milijonom po svetu," je sporočila.

Foto: collider.com

Williams je dobil oskarja za vlogo učitelja v filmu Dobri Will Hunting  v katerem je zaigral skupaj z Mattom Damonom. V bogati igralski karieri je kasneje nizal uspehe s filmi, kot so Dobro jutro ,Vietnam, Očka v krilu (Mrs. Doubtfire), Društvo mrtvih pesnikov, Popaj, Kljuka, Jumanji, Awakenings, Življenje po življenju, Prebujenje in številnimi drugimi. Dejstvo je, da Williams v zadnjih petnajstih letih ni posnel večje filmske uspešnice, omeniti velja trilerja Nespečnost (2002) in One Hour Photo (2002), zadnja večja uspešnica je bil pravzaprav Patch Adams (1998), v katerem je zaigral zdravnika dobrega srca, omeniti pa velja tudi "remake" francoske komedije Ptičja kletka (1996).

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2014 ob 10:55 gost

      Počivaj v miru legenda pa hvala ti za vse!:(

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2014 ob 19:41 Stewen gost

      ALKOHOL - Slovenci kar radi "konzumiramo" alkohol. Pravi alkohol je seveda 100% špirtus, iz katerega nekateri izdelujejo žganico. No, tista, ki pa se pricedi iz domačih kotlov, pa "mora" imeti med 50 in 60% alkohola, sicer je - kot pravi prijatelj Rakijaš - scalina. Alkohol pa je seveda tudi v drugih žganih pijačah, pa v vinu, pivu. Žal mi je 63-letnega komika, ki ga je pil čez mero in se "fundal". Žal mi je seveda tudi naših - pomurskih ljudi, ki morajo zaradi alkoholčka v Ormož, pa v klub zdravljenih alkoholikov itd., na sodišča zaradi ločitev .... Žal pa mi je tudi ljudi, ki so v alkoholni omami naredili samomor ali pa pod vplivom alkohola vozili in umrli. Zaradi takih ugašajo tudi življenja nedolžnih ljudi. Nobelovec, ki ga je žingal, in nazadnje dal roko nase, nam je lahko zgled filmskega igralca,nikakor pa ne treznega človeka. Sicer pa smo Slovenci po odstotku samomorov na število prebivalcev menda tretji v EU. Ko bi bili tretji na kakem drugem področju, na primer rasti proizvodnje, bi bilo O., K., tako pa ni

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.08.2014 ob 23:58 Moj ati je pravo gost

      SOVRAŽIM DOLGE KOMENTARJE...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.08.2014 ob 11:48 - Mir gost

      Kaj postanejo ljudje v filmski industriji in zakaj koncajo tako vecina ? Skoda za svojce in za vse nas,ki smo te radi gledali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.