https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Občina Lendava bo s subvencijami podprla podjetniško iniciativo

15.08.2014 ob 7:30  

Občina Lendava je objavila razpis za dodeljevanje spodbud za razvoj malega gospodarstva in podjetništva, ki zajema subvencioniranje novih delovnih mest. S tem želijo spodbuditi podjetniško iniciativo v lokalnem okolju.


Razpis je bil objavljen že lani, vendar je bilo razdeljenih le malo sredstev, zato Občina Lendava letos želi, da bi bilo več prijaviteljev in več razdeljenih sredstev. Na tak način želijo spodbujati podjetništvo s krepitvijo malega gospodarstva, spodbujanjem zaposlovanja, razvojem malega gospodarstva in storitvenih dejavnosti, ohranjanjem obrtnih dejavnosti, vključevanjem mladih in njihovim povezovanjem z lokalnim okoljem. Cilj takšne spodbude pa  je predvsem v razvoju okolja, zniževanju brezposelnosti, ter trajnostnem razvoju celotnega območja občine, so zapisali na svoji spletni strani.

Foto: slovenia.info

Na javni razpis, ki je objavljen na spletni strani občine in bo odprt do 30. oktobra 2014 (oz. se bo zaključil prej, v kolikor bodo porabljena vsa sredstva), se lahko prijavijo pravne ali fizične osebe, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Izhodiščna višina subvencije znaša od 500 do 1000 evrov na zaposlitev, prejemnik spodbude pa mora številčno stanje zaposlenih in subvencionirane zaposlitve obdržati najmanj eno leto od datuma zaposlitve.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2014 ob 9:47 Podjetnik gost

      Kaj naj delam s 500 evri na zaposlenega ? Če ga rabim, ga bom tako in tako zaposlil, če pa ne, mi niti 500 evrov ne pomaga. Samo za to ga naj vzamem, da bo mi strošek in ga bom v podjetju gledal ? Halo občina, so drugi vzvodi !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2014 ob 10:11 Moja Sobota gost

      Ta občina vsaj kaj pomaga nej pa Soboška ka bi samo podjetnike ožirala. Zato pa podjetniki idejo rajši v druge občine. SOBOTA POTREBUJE NOVEGA ŽUPANA.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2014 ob 7:55 pf8+ gost

      Končno, da se je župan prebudil in začel spodbujati podjetništvo in gospodarstvo. Ne pa, da je gradil objekte in spomenike kateri ne prinašajo nova delovna mesta in razvoj Lendave in okolice ( stadion, igrišče ob DOŠ I, kolesarski center Čentiba, urejal poplavljeno Ledavo in bi se še našlo... Tudi take objekte potrebujemo vendar ni prinašajo nova delovna mesta in priliv v občinsko blagajno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2014 ob 16:47 gost gost

      pf8+ enim vam očitno ni jasno kaj je primarna naloga občine. Občina ne odpira podjetij. Politika se nima kaj mešati v gospodarstvo. Itak boste potem spet komentirali da so na razpisu bili uspešni tisti blizu županu. Že videno...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2014 ob 17:47 brat od vinke megle gost

      gost@ ka pa bluziš kelko dela je te v vašoj občini LENDAVI nikaj več še menje kak kje indri znaš ka de Balažek zrihtau te vaš stolp jaj ste somarje nešterni poglednite malo kakši blek še ma ka vse požre ge kaj vijdi potli pa na murskon vali kak gučij norčasto še tisti čas majo novinari malico zatou ka ga nikaj nej trbej pijtati tak je blesav vij pa vred z njim šteri ga potpirate.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2014 ob 21:58 lendavčan gost

      Bluziš prav ti "brat"ker pametnega komentarja ne obvladaš:Največ dreka mečejo najbolj posrani na druge:

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.08.2014 ob 21:29 podjetnik gost

      Dragi gost. Nihče ni rekel, da mora občina odpirati podjetja. Če pa župan tukaj nič ne more pomagati, potem župana pač ne rabimo, ceste bomo tudi sami znali zasfaltirati. V Odrancih je cartago zrihtal cestar ali župan ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.08.2014 ob 22:14 gost gost

      Občina mora zrihtati infrastrukturne pogoje za prihod podjetja. Nej pa talati 500€ stimulacije. Boš ti zaradi te stimulacije odprl novo firmo? Ajde odgovori pošteno...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.