https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Murska Sobota: Voznik OA na prehodu za pešce podrl kolesarko

17.08.2014 ob 12:52  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj in tri prometne nesreče v katarih je bila  ena  oseba  lahko telesno poškodovana. Poleg tega so obravnavali še sedem  kršitev javnega reda in miru in eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.

Do prometne nesreče z lahko telesno poškodbo je prišlo v Murski Soboti, kjer je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce spregledal kolesarko. Pri trčenju je kolesarka padla po vozišču, pri tema pa se lahko telesno poškodovala. Z rešavalnim vozilom je bila odpeljana v murskosoboško bolnišnico.

S področja kriminalitete so policisti v Lendavi obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.  Prav tako so kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari obravnavali Murskosoboški policisti, ki so poleg tega  obravnavali še kaznivo dejanje drzne tatvine, ko sta štoparja vozniku ukradla denarnico z denarjem ter dokumenti, kaznivo dejanje  povzročitve lahke telesne poškodbe, ter kaznivo dejanje tatvine goriva iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila.

Radgonski policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja traktorskih gum.

V zadnjem času beležimo povečanje števila vlomov v garaže in gospodarska poslopja iz katerih vlomilci kradejo razno orodje in druge vrednejše predmete.  Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta vrata ali priprta okna, ter na dvorišču puščeni vrednejši predmeti. V tej zvezi opozarjamo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in da  spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno  ogledajo objekte in okolico. Ob tem bo policiji v veliko pomoč, če si zapišete registrsko številko sumljivega vozila in njegov opis ter nas o tem obvestite na tel. št. 113.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in  petkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili razen v enem primeru, ko je bilo zoper kršitelja, ki je s kršitvijo nadaljeval, v M. Soboti odrejeno pridržanje.  

Meritve hitrosti, se bodo danes opravljale na območju celotne policijske uprave  Murska Sobota.  

 

     

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.