https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Turnišču predstavili molznici rekorderki

Turnišče, 20.08.2014 ob 8:30  

V sklopi prireditev »Turizem na KOUŠTO 2014« so minulo nedeljo v Turnišču pripravili prav poseben dogodek. Predstavili so kravi molznici, ki si lastita laskavi naslov rekorderk listaste pasme v Sloveniji. Kravi poimenovani Lara in Rhonda sta v svoji življenjski dobi skupno pridelali 208.425 kg mleka.


Prvi rekord pripada kravi z imenom Rhonda, ki je pridelala skupno 106.436 kg mleka. Temu rekordu se je tesno približala tudi krava Lara s 101.989 kg pridelanega mleka. Ponosni lastniki rekorderk so Ščapovi iz Turnišča. Za njihovo vzrejo pa z vso skrbnostjo skrbi ponosni lastnik Robi Ščap.

 

Prireditev je potekala v organizaciji družine Ščap iz Turnišča, Kmetijsko gospodarske Zbornice in Občine Turnišče. Na prireditvi so pripravili kulturni program v katerem so nastopili člani kulturnih društev iz Občine Turnišče ter številni slavnostni govorniki. Osrednja točna programa sta bili vsekakor rekorderki Rhonda in Lara.

V sklopu prireditve so se na stojnicah predstavila tudi kulturna društva  in sicer KD Štefan Raj Turnišče, KD A.M.Slomšek Renkovci, Društvo kmetic, KD Rdeči zvonček Nedelica in Vraški šujstri. Za gostinski del so skrbeli člani Nogometnega kluba Turnišče, za zabavni del prireditve pa skupina Štirje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.