https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Jenamena sreda v ritmih folklore

Črenšovci, 21.08.2014 ob 9:00  

Včerajšnji dan Jenamena festa je bil folklorno obarvan.


Sredijo dogajanje na Jenamena festu v Črenšovcih se je pričelo že dopoldan, ko so s svojim ustvarjanjem pričeli udeleženci slikarske kolonije. 10 umetnikov iz Kulturnega društva Karinta iz Prevalj se je zvečer tudi predstavilo obiskovalcev, zbrani pa so pobližje spoznali tudi delo kiparja Rudija Novaka, ki na prizorišču festivala ustvarja leseno skulpturo, in nekaj ljubiteljskih ustvarjalcev, ki so se udeležili kolonije.

Jenamena pleše se mi

Glavna zvezda jenamena odra pa je sinoči bila folklora. S svojimi plesi so se predstavile štiri folklorne skupine, in sicer KS KTD Črenšovci, FS Pozvačin Bistrica, FS Fran Saleški Finžgar Žižki in folklorna skupina iz sosednje Hrvaške.

Obiskovalci so bili pogoščeni s krapci, ki so jih spekle tamkajšnje gospodinje, vsi, ki so jih ob ritmih folklore zasrbele pete, pa so se lahko zavrteli ob ritmih domačih in tujih godcev.

Tudi otroci so v včeraj zaplesali. S plesnim nastopom sta jih zabavale Tamara in Staša, nato pa so tudi sami preizkusili plesne korake.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.