https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Žibrat med 32 najboljšimi mladinci na svetu

Murska Sobota, 11.12.2010  

Čeprav je igralec namiznega tenisa Jan Žibrat pričakoval več, kot je dosegel, med posamezniki se je uvrstil med 32 na svetu, pa je toliko bolj zadovoljen uvrstitve med 16 v mešanih dvojicah.

Včeraj je Jan Žibrat iz Mote končal z nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bratislavi. 18-letnik iz Mote pod vodstvom trenerja Marjana Oražma se je med posamezniki uvrstil med 32 najboljših na svetu, v mešanih dvojicah pa med 16. "S tem dosežkom sem in nisem zadovoljen. Navsezadnje se od vseh 900 mladincev na svetu moraš prvo sploh kvalificirati na svetovno prvenstvo, nato pa še priti med 32 najboljših, kar je zelo dober rezultat. Po drugi strani sem pa kar malo razočaran, ker sem ravno tak tip človeka, ki hoče vedno biti med najboljšimi. V Bratislavo sem šel kot številka tri v Evropi, zato je bil moj cilj priti vsaj med 16 najboljših," komentira svoj dosežek Žibrat.

Usoden je bil Francoz Brossier

Žibrat je v predtekmovalni skupini s 3:0 premagal Brazilca Erica Jouti, nato pa je z 2:3 izgubil proti Fu En Tiu iz Tajvana. Na glavni turnir prvenstva se je Žibrat uvrstil kot zmagovalec skupine in je v prvem krogu s 4:1 premagal Angleža Davida McBeatha ter se uvrstil med 32 najboljših mladincev na svetu. Za uvrstitev med 16 najboljših mladincev sveta je mladenič iz Prlekije z 1:4 izgubil proti Benjaminu Brossierju iz Francije. "Moja igra sicer ni bila slaba, vendar je bil Francoz tokrat pač boljši, čeprav sem ga že prej premagoval," pravi Žibrat.

Ponosen na uvrstitev med 16 v mešanih dvojicah

V konkurenci mešanih dvojic je Jan Žibrat nastopil z Madžarko Doro Madarasz, s katero sta v prvem krogu glavnega turnirja s 3:1 premagala par Roman Rezetko in Eva Jurkova iz Slovaške. Tudi v drugem krogu je bil slovensko-madžarski dvojec uspešen, saj sta s 3:2 premagala par Hermeet Desai iz Indije in Ching Wan Li iz Hong Konga. V boju za uvrstitev med osem najboljših mešanih dvojic na svetu sta Žibrat in Madarasz z 0:3 izgubila proti prvima nosilcema in favoritoma, Kitajcema Gaoyuan Lin in Yuling Zhu. "Preboj med 16 najboljših v mešanih dvojicah je odličen uspeh in sem ponosen na njega," pravi mladi igralec namiznega tenisa, ki v tej sezoni nastopa v tretji nemški ligi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.