https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Soboško poletje 2014 - PREKMURSKA GODBA BAKOVCI, Slovenija

Kdaj: Petek, 29.08.2014 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Trg kulture

Koncert 

Prekmurska godba Bakovci je v preteklem letu dopolnila 85 let in je društvo z dolgoletno tradicijo. V godbi prevladujejo glasbeniki mlade generacije, ki lahko po končanem glasbenem šolanju nadaljujejo svojo glasbeno pot in nadgrajujejo svoje znanje. Društvo sestavljajo orkester, ki šteje okrog 55 članov in mažoretna sekcija s 30 članicami. Orkester se udeležuje različnih tekmovanj, na katerih je doslej osvojil zavidljive rezultate: dve zlati priznanji na državnem tekmovanju Zveze slovenskih godb, najvišje priznanje na tekmovanju za pokal Vinka Štrucla v Ormožu ter zlata, srebrna in bronasta priznanja, pa tudi sicer veliko gostuje po Sloveniji in na tujem (Nemčija, Italija, Madžarska, Avstrija, Srbija). Tudi mažoretna sekcija se udeležuje različnih tekmovanj, na katerih osvaja zlate, srebrne in bronaste palice. V letih 2006 in 2013 je godba izdala tudi zgoščenki. Orkester je doslej nastopil z različnimi imenitnimi gosti, kot so: Ansambel Modrijani, Vlado Kreslin, Jan Plestenjak, Alfi Nipič, Oto Pestner, Regina, Manca Špik, Nika Zorjan, Ingrid Müller, Kristijan Crnica in številni drugi. Na Soboškem poletju se bo Prekmurska godba Bakovci tokrat predstavila z raznolikim repertoarjem, ki bo zajemal fi lmsko, pop, koncertno glasbo, slovensko popevko, seveda pa ne bodo manjkale tudi koračnice. Kot gosta se jim bosta pridružila, znana domača vokalista Tjaša Žalik in Vito Kranjc. Seveda bodo nastop popestrile tudi Mažoretke Prekmurske godbe Bakovci, ki s svojim nastopom vedno navdušijo občinstvo.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.