https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Čilijada v Beltincih razgrela brbončice in grla obiskovalcev

Park Beltinci, 25.08.2014 ob 7:30  

Društvo za kolesarstvo in umetnost Beltinci je v sobotnem popoldnevu sredi parka v domačem kraju organiziralo prvo Chilijado oziroma ekipno tekmovanje v kuhanju znane mehiške jedi Chili con carne.


V Prekmurju smo nekako navajeni že tradicionalnih prireditev, kjer se tekmovalci med seboj pomerjajo v pripravi bograča, bujte repe, ipd., v Društvu za kolesarstvo in umetnost Beltinci pa želijo ustaljeni ponudbi zmeraj dodati kaj novega, privlačnega in zabavnega. Tako so se tokrat odločili prirediti Chilijado, tekmovanje v kuhanju Chili con carneja in glede na odziv prijavljenih ekip in obiskovalcev jim je že premierna izvedba nadvse lepo uspela.

V tekmovalnem delu je sodelovalo 16 ekip iz celega Pomurja, laskavi naslov zmagovalca pa so si s svojimi kulinaričnimi veščinami prislužili v Klubu mladih Turnišče. Drugo mesto je osvojila ekipa Gostilne Zvezda, tretja je bila Pekarna Čeh, čerto mesto so zasedli Nedeličanci, peto pa ekipa Fortuna bara.

Posebno priznanje za najlepšo okrasitev krožnika je prejela ekipa »Vročih labdašev«.  

Po koncu formalnega dela je v ritmu mehiških milozvočnih melodij in domačih poskočnic sledilo še druženje vse tja do poznih jutranjih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.