https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sproščeno nedeljsko popoldne na fokovski bogračfešti

Fokovci, 27.08.2014 ob 9:00  

V Fokovcih je v nedeljo potekalo sedaj že tradicionalno druženje vaščanov na Fokovskem pikniku. Za kulinarični del druženja so poskrbeli s tekmovanjem v kuhanju bograča.


Srečanje Fokovčanov, Fokovski piknik ali Fokovska bogračfešta je tradicionalno srečanje, druženje in veseljačenje domačinov ob dobri hrani in glasbi. Srečanje poteka že 13 let, sčasoma so ga popestrili s kuhanjem bograča na prostem. Da bi bilo malce bolj zanimivo so pripravili še tekmovanje v kuhanju te priljubljene prekmurske jedi, k sodelovanju pa so povabili tudi županske in svetniške kandidate občine Moravske Toplice. Prijavilo se je 10 ekip, 3 med njimi so bile politično obarvane, kuhala pa je tudi ekipa iz Mengša. Osnovne sestavine so tričlanske ekipe prejele enake, po želji so lahko dodali začimbe in še kaj drugega. Na koncu so vzorce vseh ekip ocenili kar predstavniki tekmovalnih ekip. Najboljši bograč sta skuhali ekipi Gostilne Zeleni gaj  iz Fokovcev in ekipa občinskega svetnika in županskega kandidata Štefana Kodile, tretje mesto pa si je prikuhala ekipa Pevskega društva Selo.

Veselo in sproščeno druženje se je nadaljevalo ob prijetni glasbi vse do večernih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2014 ob 9:38 selo gost

      Nemren vörvati ka narod je lekar ponoro vsakoj vejsi nekaj pajsajo .Tej lidge so nej več normalni .Bagračijade,pa pörkijade,pa küjanje kisile župe in še in še ka ste totalno šli v ................

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      27.08.2014 ob 10:11 jožek gost

      PA JA . Zaj je že lejku sakši kuhar , v takših rokavicah , kot jih ima Lalovič Robi na sliki in Petko z špriceron v zamazanij rokaj in td ......Škoda guča , vej pa samo puno krumpšov v lonci ! Sicer pa je za VAS to svejtek da z brejgov vkuper prijdete !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      27.08.2014 ob 10:20 opa gost

      Mijslin ka je na slki gor tüdi gospa SINDIKALNA iz Mure .Fej njoj te dobro ide proti tomi kak je jokala na tv kak de živejla .Hinavka

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.