https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ambasadi ŠKM priskočili na pomoč mladim šolarjem iz socialno ranljivejših družin

Ambasada Štefana Kovača - Marka Beltinci, 27.08.2014 ob 11:00  

V samoniklem klubu Ambasada Štefana Kovača – Marka je preko vikenda potekala nova solidarnostna akcija. Prostovoljci Društva iniciative mladih iz Beltincev so tokrat pod geslom »Šola za vse!« zbirali šolske potrebščine za socialno ranljivejše družine iz lokalnega okolja.


 

Sabina Šajher, ena izmed pobudnikov in vodij tovrstnih projektov, je z odzivom sokrajanov zadovoljna ter se jim ob tej priložnosti tudi zahvaljuje. »Predvsem nas veseli dejstvo, da se je na samo akcijo odzvalo največ mladih, ki sami še nimajo otrok, pa so se kljub temu odločili, da donirajo tistim, ki si tega ne morejo privoščiti. Ljudje se zavedajo, da so težki časi in kljub temu, da nekateri tudi sami nimajo dosti, prispevajo vsaj nekaj. Bomo pa vse, kar smo zbrali, donirali naši OŠ Beltinci.«

Pravi, da skozi vsa ta leta, ko so organizirali različne solidarnostne akcije (zbiranja oblačil, igrač, šolskih potrebščin, benefit koncerti ipd.), vsaj glede količine zbranega krize posebno ni čutiti, saj je vsako leto podoben odziv. »Nas pa tudi čez leto dosti ljudi sprašuje kdaj bomo spet kaj zbirali, saj zdaj že vedo, da v našem društvu ne organiziramo le koncerte, predavanja, delavnice, razstave in druge dogodke, ampak tudi takšne akcije, kot je ta.«

Kot že nekaj let zapovrstjo bodo tako tudi letos decembra pod motom »Naj bodo prazniki veseli za vse!« pripravili novo solidarnostno akcijo, kjer bodo zbirali igrače za otroke iz socialno ogroženih družin, z namenom, da tudi oni ne bodo prikrajšani za novoletna darila. Najverjetneje bodo tej akciji dodali še zbiranje otroških oblačil in obutve, saj je interes donatorjev precej velik. V Društvu iniciative mladih dobro sodelujejo z različnimi lokalnimi in regionalnimi organizacijami, CSD-jem, Varno hišo, osnovnimi šolami ipd., tako da točno vedo, kam posredovati določene zbrane stvari, da pridejo v prave roke.  

Ob koncu dodajajo, da bodo s predajo zbranega počakali še kakšen dan ali dva, tako da so morebitnim zamudnikom tudi naknadno še zmeraj na voljo za oddajo šolskih potrebščin. Kontaktirate jih lahko preko maila ambasada.skm@gmail.com oziroma tel. (051322739, Sabina)  

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.