https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Mark Tivadar – narodnozabavni glasbenik, ki ga harmonika vedno spremlja na poti

28.8.2014  

 Mark se z glasbo ukvarja že deset let. Igra harmoniko, klavir in klaviature. Najraje izvaja narodnozabavno glasbo, nastopal pa je že z različnimi znanimi slovenskimi skupinami. Napisal je nekaj svojih avtorskih del, trenutno pa snema pesmi za svojo drugo zgoščenko, kmalu pa bo izdal svoj četrti videospot.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?
Moja glasbena pot se je začela že v otroštvu, z glasbo se ukvarjam že več kot deset let.

Kdo te je navdušil za glasbo in kdo te na glasbeni poti najbolj podpira?
Navdušili so me starši, sestrica Melani, s katero sva tudi skupaj posnela pesem, stari starši, sorodniki, prijatelji, kolegice in drugi. Našel sem si tudi mojega sponzorja PODJETJE FALKON (Jožef Žigert), ki mi veliko pomaga na moji glasbeni poti.

Katere inštrumente igraš in zakaj si se odločil za te instrumente?
Igram harmoniko, piano oziroma klavir in klaviature. Za harmoniko sem se odločil zato, ker mi je zelo pri srcu in jo po navadi vedno imam s sabo.

Katero zvrst najraje izvajaš?
Najraje izvajam narodno in narodno-zabavno glasbo.

Kdo je tvoj najljubši izvajalec (tudi vzornik) in pesem?
Najboljša glasbena skupina mi je Die Jungen Zillertaler, izvajalec pa Andreas Gabalier, všeč pa so mi tudi nekateri domači in tuji izvajalci.

Kdaj in kje si prvič nastopil javno? Si imel veliko treme, kako si se je znebil?
Moj prvi javni nastop je bil v dijaškem domu v Murski Soboti, ko sem bil star deset let. Imel sem veliko treme, vendar sem jo kar dobro premagal. Sedaj pa treme več nimam.

Nastopaš samo kot solist ali se ti kdaj na odru pridruži še kak glasbenik?
Nastopam sam ali z očetom v duetu. Nastopal sem pa z različnimi znanimi skupinami Čuki, Blue planet, Victory, Asambel Roka Žlindre, Ansambel Okrogli muzikanti, skupina Štajerski fakini in Ansambel Franca Ocvirka.

Mark Tivadar - FB (facebook) pajdašica (VIDEO-SPOT)

Napisal si že svoja avtorska dela. Katera in od kod navdih in ideje za njih?
Nekaj sem jih napisal sam, ker mi pa zmanjkuje časa, pa mi pišejo drugi. Navdih in ideje pridejo spontano v različnih družbah in na zabavah.

Tvoj najboljši nastop do sedaj? Kdaj in kje se je zgodil in zakaj je bil najboljši?
Moj najboljši nastop je bil leta 2013 v Bodense-ju v Nemčiji. Najboljši nastop mi je bil zato, ker je bila vesela številčna publika, približno šest tisoč obiskovalcev.

Kaj te poleg glasbe še veseli v življenju?
Poleg glasbe me še veseli druženje s prijatelji in pohodništvo v planine.

Kakšni so tvoji načrti glede pevske kariere? Te bomo lahko kmalu spet videli na kakšnem odru?
Načrti za naprej so zelo veliki, saj že snemam pesmi za svojo drugo zgoščenko, kmalu pa bom snemal tudi svoj četrti videospot z naslovom Danes se bom veselil. Vse druge informacije pa lahko vidite na moji spletni strani.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.