https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: »Pravljice pod hrasti« v ljutomerskem parku

Ljutomer, 30.08.2014 ob 7:15  

Od ponedeljka, 18. avgusta, do petka, 22. avgusta, je v Parku 1. Slovenskega tabora v Ljutomeru potekal mini pravljični festival z naslovom »Pravljice pod hrasti«, ki vsako leto znova privabi veliko število pravljic in novih dogodivščin željnih poslušalcev.


Splošna knjižnica Ljutomer že več let zapored organizira bralne urice oziroma pripovedovanje pravljic na prostem. Pravljice pripovedujeta Jasna Branka Staman in Aleksandra Šömen, vsako leto pa dodajo nove aktivnosti, povabijo pa tudi zanimive goste. Tako so letos k sodelovanju povabili ansambel Glasbene zvezde Kulturnega društva Escalade, literarno-recitacijsko skupino Društva upokojencev Ljutomer, Ekološko kmetijo Kosec, ter kuharja in opernega pevca Kiana De Bonaldija.

Prvi dan druženja se je pripovedovalkama v parku pridružil Ansambel Glasbene zvezde Kulturnega društva Escalade, pod vodstvom Elizabete Alekse Stukov. Učenke iz OŠ Stročja vas so predstavile stare francoske ljudske pesmi.

Drugi dan so pod vodstvom Silve Kosi nastopile članice literarno - recitacijske skupine Društva upokojencev Ljutomer. Druženje pa se je nadaljevalo s pripovedovanje pravljic.

V sredo, tretji dan pravljičnega festivala, se je dogajanje zaradi slabega vremena prestavilo v prostore knjižnice, kjer je knjižničarka in pisateljica Jasna Branka Staman mladim navdušenim poslušalcem pripovedovala pravljice.

Četrti dan je druženje potekalo na terasi Doma starejših občanov Ljutomer, kjer se je zbranim pridružila gostja Urška Hojnik iz ekološke kmetije Kosec, ki je pripravila delavnico izdelovanja bioloških mil in pralnega praška. Otroci so lahko izdelali svoje milo po lastni želji.

Tudi zadnji dan je potekal v prostorih Doma starejših občanov Ljutomer, kjer je za zanimivo dopoldne poskrbel kuharski mojster in operni pevec Kian De Bonaldi, s pomočjo katerega so otroci pripravili prav posebne sadne in kremne tortice. Ob spremljavi svojega mentorja na harmoniki pa je zapel nekaj arij. Obiskovalci so si lahko ob tej priložnosti ogledali razstavo 50 različnih vrst gob, ki jih lahko v tem času najdemo v naših gozdovih. Pripravilo jo je Gobarsko društvo Lisička Maribor.

 

Več fotografij v spodnji galeriji... (FOTO: Pomurec in Splošna knjižnica Ljutomer)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.