https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otvoritev festivala Front@ z mladimi plesalci in spektakularno predstavo o mejah

Murska Sobota, 29.08.2014 ob 13:15  

V četrtek se je Murski Sobot začel letos že 9. Festival Front@. Zaradi letošnjega le tridnevnega plesnega dogajanja, je zato program toliko bolj pester. V četrtek so se predstavili mladi plesalci s predstavo Želim si…, zvečer pa je sledila spektakularna predstava Meja-Bordeline. V petek dopoldne so si ljubitelji plesa lahko ogledali še predstavo Delta Victot  v izvedbi La Intruza Danza.


V četrtek popoldne se je na odprtem odru s predstavitvijo mladih plesalcev s predstavo Želim si… začel festival Front@, letos že deveti po vrsti. Po besedah umetniškega vodje festivala Matjaža Fariča gre za odlične in ambiciozne plesalce, ki jih vsako leto izberejo na tekmovanju OPUS 1 v Celju v organizaciji JSKD. Marsikateri lahko konkurira že uveljavljenimi in priznanimi plesalci. O tem so se lahko prepričali številni obiskovalci otvoritve festivala.

Zvečer je sledila v dvorani Gledališča Park predstava Meja-Bordeline, ki jo je režiral in koreografiral Sebastien Ramirez (Francija, Nemčija) v sodelovanju s Honji Wang. Plesali pa so Louis Becker, Johanna Faye, Mustapha Saïd Lehlouh, Sébastien Ramirez in  Honji Wang. Predstava je govorila o mejah, biti znotraj ali izven njih, lahko pa hodimo tudi po njihovem robu. Plesalci so v predstavo vtisnili sedanjost po navdihih iz lastnega življenja in življenjskih zgodb njihov staršev, ki prihajajo iz različnih kulturnih okolij, ki se soočajo in postavljajo meje. Predstava je bila mešanica različnih plesnih zvrsti, vse od hip-hopa do sodobnega plesa z lebdenjem in spektakularnimi akrobacijami, s katerimi so navdušili številno zbrano občinstvo. 

V petek dopoldne pa je sledila na grajski ploščadi še predstava Delta Vicor v izvedbi španske La Intrusa Danza (Virginia Garcia in Damian Munoz). Delta v mednarodnem kodeksu signalov pomeni  »ne približuj se, imam težave z manevriranjem«, Victor pa »potrebujem pomoč«. Odlična španska plesalca sta soočila dve skrajnosti, ki skušata druga drugi omogočiti premik v želeno smer.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.