https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Bogračfest napolnil lendavske ulice

Lendava, 31.08.2014 ob 7:00  

V soboto je v Lendavi – od leta 2011 svetovni prestolnici bograča potekala množična etno-kulinarična prireditev – tradicionalni Bogračfest, kjer se je v kuhanju bograča pomerilo kar 102 ekip. Samo prireditev, ki je sedaj že tradicionalna pa je obiskalo dvanajst tisoč obiskovalcev.

Po dopoldanskih pripravah ekip se je po 12 uri začelo zares – prižgal se je ogenj in napolnili so se kotlički z obveznimi sestavinami bograča – mesom, krompirjem in čebulo ter začimbami, katere so ostale skrivnost vsake ekipe, saj je ravno najboljša kombinacija vseh sestavin določila zmagovalca v kuhanju bograča, a na razglasitev so vsi morali počakati vse do 21 ure.

Poleg kuhanja pa je potekala tudi degustacija ter poizkušnja domačih dobrot: pereci, ocvirkove pogače ter seveda ponos vinogradnikov – vino.

Tako v starem mestnem jedru Lendave že več kot desetletje poteka prireditev – neke vrste festival kulinarike. Je pa prireditev zaslovela daleč naokrog saj jo vsako leto obišče vedno več obiskovalcev iz preostalih delov Slovenije, ter sosednje Hrvaške ter Madžarske.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2014 ob 10:59 Stewen gost

      IRMA, HVALA! - Murskovalovskega bograča sicer nisem pokusil, ker me je čakala porcija drugod, sem pa vzel kos od velike "pletenice", po domače vrtanki, in jo mahnil naprej do romskega šanka in se brž zatreskal dolgonogo lepotico, ki je s sonarodnjaki pela Ne dirajte mi ravnicu (Ne dotikajte se ravnice).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.