https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 90. obletnica gasilstva v Rakičanu

Rakičan, 02.09.2014 ob 14:00  

V soboto so v Rakičanu slavnostno proslavili 90 let delovanja domačega gasilskega društva. Ob tej priložnosti so spregovorili o začetkih delovanja društva pa vse do danes in podelili priznanja najbolj zaslužnim članom.  


Praznovanje 90. obletnice PGD Rakičan so s kulturnim programom popestrili malčki iz vrtca Rakičan ter Kristina Pernat z nastopom na violončelu. Spregovoril je tudi župan občine Murska Sobota Anton Štihec, domačin, ki je PGD Rakičan izrekel čestitke, pohvalo in zahvalo za požrtvovalno in prostovoljno delo. Zbranih 135 gasilcev je pohvali za požrtvovalno delo, ki ga opravljajo prostovoljno. Slavnosti so se udeležili tudi številni drugi visoki gosti.

PGD Rakičan je skupaj z Gasilsko zvezo MO Murska Sobota podelila priznanja najbolj zaslužnim članom. Odlikovanja, ki jih podeljuje Predsedstvo Gasilske zveze Slovenije, so za  vestno in požrtvovalno delo v gasilski organizaciji prejeli: gasilsko odlikovanje III. stopnje Virag Stanko, Bagari Ludvik in Korner Rudi, gasilsko odlikovanje druge stopnje  Peterka Geza in Olaj Franc, gasilsko odlikovanje prve stopnje pa Karoli Ivan. Ob obletnici so podarili tudi priznanja in zahvalne listine za uspešno sodelovanje in pomoč pri delovanju društva številnim podjetjem, društvom in posameznikom.

Predsednik društva Matjaž Durič je spregovoril o delovanju društva, začetkih leta 1924, kako so brez sredstev a z idejo kako pomagati s številnimi vzponi in padci nadaljevali svoje poslanstvo pomagati  vaščanom in okolici v primeru požara ali elementarnih nesreč. Velik napredek je društvo doživelo po letu 1980, ko so dobili nov gasilski dom, vozila in opremo. Po letu 1990 se intenzivno pripravljajo in vključujejo v gasilska tekmovanja, večkrat so že bili občinski prvaki, tudi letos s člansko desetino. Veliko pozornosti namenjajo pomlajanju vrst, pohvalijo se lahko z otroško in mladinsko ekipo. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2014 ob 17:34 gost

      Dobro , da vij Rakičanci ešče mate gosp.. Karolija . Brez njega nevem kaj bi bilo ? Kljub temu vam čestitam ob jubileju ! Škoda kak malo ljudij !?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.