https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Deroča Mura bo ponoči prestopila bregove

Lutverci, 01.09.2014 ob 21:52  

Po obilnem deževju, ki je Slovenijo zajelo iz noči iz nedelje na ponedeljek, so ponekod reke in potoki močno narasli. V Pomurju je tokrat predvsem kritična reka Mura.


Reka mura je v ponedeljek ob 14:20 uri v Gornji Radgoni dosegla 3. stopnjo intervencijskih vrednosti. Pretok je bil kar 778 kubičnih metrov v sekundi, njena višina pa je bila 342 cm. Stanje se je vzpostavilo v vseh občinah ob reki Muri od Apač pa vse do Razkrižja, obveščene so pa bile tudi vse pristojne službe. Po nekaterih informacijah bi naj danes ponoči reka še naraščala in tako tudi ponekod prestopila bregove, zato bodo gasilci na delu vso noč. 

 

Domačini vasi Lutverci v občini Apače,so z palico označili višino Mure v ponedeljek ob 19:40 uri. Višino bomo spremljali tudi mi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2014 ob 23:54 opazovalec gost

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2014 ob 0:26 gost

      naj samo ne dela škode ta naša reka

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2014 ob 6:55 smrkci gost

      Politika bi morala že zdavnaj zgraditi nasipe,ali si je politika ta denar razdelila med seboj in njihovimi tajkuni,kaj je jugoslavija naredila to je,in sedaj bi pa ta butasta politika rada gradila elektrarne na reki Muri,saj bi pa še lendavske gorice poplavljale,in bi se zopet izgovarjali politiki da je kriva narava,krivi so politiki,ki nimajo pojma od A doŽ.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2014 ob 10:50 B"ujraš gost

      REKA NAM NIKOLI NI DELALA ŠKODE ! Škodo so delali njeni upravljalci ! Država je odgovorna za vse nevoule ka se zgodijo okrog takšnih problemov ! Nasijpe smo delali začasa Jugoslavije , danes pa jih naša država nemre niti vzdrževati , kaj šele na novo kaj zgraditi !!!!!!! Samo puno ministerstev , za mlatenje slame in mij vse tole mirno podpiramo !? škoda !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2014 ob 12:02 denis gost

      Pa ka vi ste normalne ? kelko ges znan je biu protipoplavni nasip prenovljene pred 3,4 lejtame, vsaj do dokležovja znan ka je, pa dvomin ka so naprej od odkležovja pustili stare nasipe :) politika politika samo neka modruvlete pa nemate pojma o kon se ide, če je kakšen koli problem, od prometnih nesreč do čakalnih list v bolnice so van prve besede " vlada lopovi ministri, vsi nan vse kraj gemlejo pa si žepe punijo " .. vi ste eni tistih ka idejo na protest pred občino, pa če vas što pita zakoj štrajkate povejte ka zato ka van vlada gemle pejneze pa ka so ministri lopovi .. svašta

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.