https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nova cesta za večjo varnost osnovnošolcev v Ljutomeru

Ljutomer, 02.09.2014 ob 7:05  

V ponedeljek, 1. septembra, so v županatu Mestne hiše podpisali pogodbo za ureditev dovozne ceste do OŠ Ivana Cankarja v Ljutomeru. Z deli naj bi pričeli prihodnji teden, končana pa naj bi bila do novembra letošnjega leta.


Kot je v uvodu pojasnila ljutomerska županja mag. Olga Karba, so prizadevanja, da se Cankarjeva cesta preuredi do prvega šolskega dne, žal obstala zaradi odlašanja pri sprejetju občinskega proračuna, ki je bil sprejet šele 1. aprila letošnjega leta.

V sklopu projekta se bo izvedla rekonstrukcija Cankarjeve ceste v skupni dolžini 252 metra in širini 5 metrov, zgrajen bo nov pločnik širine 1,50 metra. Investicija zajema tudi izgradnjo novega krožišča, ki bo omogočalo lažji dovoz otrok v šolo in deset novih parkirnih mest v neposredni bližini krožišča. Prav tako se bo na območju posega zamenjala dotrajana kanalizacija.

Po sprejetju proračuna je bila naročena izdelava projektne dokumentacije (izdelalo jo je podjetje Linije d.o.o. iz Ljutomera), usklajena z lastniki sosednjih zemljišč, predstavniki vodstva šole, sveta staršev in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Na podlagi javnega naročila, na katerega so se odzvali štirje ponudniki, je bilo kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje GMW d.o.o. iz Radencev. Pogodbena vrednost del znaša 51.211,06 evrov, brez DDV. Dela bodo predvidoma končana do novembra 2014.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal iz Lendave, stroški nadzora pa znašajo 1.150 evrov, brez DDV.

Z deli naj bi pričeli prihodnji teden, glede ureditve prometa za stanovalce in ostale uporabnike ceste pa bo v prihodnji dneh sklican sestanek.

Osnovno šolo Ivana Cankarja v letošnjem letu obiskuje 430 otrok, od tega je 55 prvošolcev. Stalno zaposlenih učiteljev je 46. Kot je povedala ravnateljica šole Darja Kosič Auer, do sedaj ni bilo varnega dostopa do šole, s tem projektom pa bodo tako zaposleni kot tudi starši razbremenjeni skrbi za varnost otrok.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2014 ob 18:08 Hans gost

      Demokratični socializem v praksi ali lokalne volitve so pred vrati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2014 ob 22:24 janko gost

      Kaj pa je s plocnikom na Sp. Kamenscak? Samo prazne obljube. Cesta Ljutomer - Krapje je ze pol leta raskopana in se nic ne dela. Ocitno se je denar pokradel, ker se ni nic zaflikalo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.09.2014 ob 12:45 Ljutomerčan gost

      Če bi ravnateljca bila sposobnejša , bi bila lahko cesta narejena , ko se je obnovljala oziroma dograjevala šola. Ker se ji gre samo za svojo dobro plačano delovno mesto se ne želi zameriti občinarom in zato je tako kot je. Tudi ta razširitev je strel v meglo. Zakaj se morata delati na pol poti rondo in parkirišče ? Za ta denar bi z lahkoto razširili cesto do šolskega parkirišča. Tako kot staršem prepovedati učiteljem in ravnateljici vožnjo do šole pa bomo videli v kako kratkem času bo cesta urejena do konca. Žalostno je, da so tudi v gradbenem odboru ljudje brez hrbtenice in taka napol dela podpirajo in se ne upajo postaviti po robu. Ljutomer kot Ljutomer , ni človeka, ki bi pripeljal investitorje in povrnil tistih 3000 izgubljenih delovnih mest izpred let. Vsak obdeluje le svoj vrtiček in gleda za svoj mošnjiček.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.