https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNE VOLITVE 2014

Desus odreka podporo Štihcu, Casar s kandidaturo za župana misli resno

4.9.2014  

Murskosoboški podžupan Jože Casar, ki bo kandidat Desusa za župana, pravi, da igra z odprtimi kartami.


Stranka Desus na tokratnih lokalnih volitvah v Murski Soboti ne bo podprla županske kandidature Antona Štihca, kot je to storila v letih 2002, 2006 in 2010. Desus bo tako imel svojega kandidata za župana, to bo Jože Casar, murskosoboški mestni svetnik in dosedanji podžupan.

Slednji pravi, da je dobil tudi podporo murskosoboškega mestnega odbora stranke in da odločitev za kandidaturo ni bila lahka. »Že na prejšnjih volitvah so me mediji predstavili kot kandidata, ampak verjemite, jaz tega nikoli nisem izjavil, zdaj sem pa jasno izjavil in tudi dobil potrditev za mojo odločitev,« nam je povedal Casar.

»Če pogledaš okrog sebe, ne vidiš, da bi življenje bilo veselo«

Za kandidaturo se je odločil, ker meni, da realnost okrog nas ni smešna. »Vem, da je moja odločitev marsikateremu človeku spravila smeh na usta, pa kaj bo on kandidiral, ampak če pogledaš okrog sebe, ne vidiš, da bi življenje bilo veselo, da bi ljudje bili zadovoljni, da bi imeli minimalne standarde normalnega življenja.« 

»Ljudje sodelujejo le še za strankarsko koristnost«

Prepričan je, da smo se poleg ekonomske krize znašli še v moralni krizi. »Lahko bi ji rekli katastrofa. Ljudje namreč sodelujejo samo še v strankarski koristnosti, ker samo tako še lahko minimalno uspeš za nekaj časa, dokler je ta garnitura na oblasti.« Casar si sicer v času volilne kampanje želi pošteno in odprto borbo brez manipulacij. »Še manj pa ne želim, da bi kdo izkoriščal moje ime ali v mojem imenu manipuliral za svoje interese. Volitve bodo pokazale voljo ljudi.«

Novakova in Vargova zapustili Modro listo, SLS in SNS ne bosta več podprli Štihca

Dodajmo, da je tabor Antona Štihca zapustila Angela Novak (sedanja murskosoboška svetnica Modre liste Antona Štihca), ki bo na tokratnih lokalnih volitvah kandidirala na listi Desusa. Štihca je zapustila še ena vidna članica, in sicer Suzana Varga, ki je prestopila v SMC. Na prihajajočih lokalnih volitvah podpore Štihcu ne bosta več dali tudi stranki SLS in SNS.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. eka
      04.09.2014 ob 7:54 eka

      In zakoj je zapustila modro listo ??Verjetno zato ker ni bila nosilka liste za bodoče volitve ? Je pred nekaj dnevi bilo objavljeno kako jo je sprejela baučarova v desusu ? Gre se samo za stolček v mestnem svetu,žalostno ali resnično.Po mojem bi te penzionisti morali odstopiti in naj uživajo v svoji penziji ne da še vedno hočejo več in več in več.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.