https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Odprtje novega centra Helen Doron v Lendavi

04.09.2014 ob 12:15  

V mesecu avgustu se je tudi v Lendavi odprla šola angleščine za otroke, Helen Doron.


Otroci po vsem svetu se že več kot 30 let učijo angleščine po metodi Helen Doron, leta 2011 pa je revolucijo na področju učenja angleščine kot tujega jezika k nam pripeljala Nina Žerjal, ki danes koordinira že sedem franšiz po celotni Sloveniji. Franšize najdemo v Ljubljani, Sežani, Mariboru, Celju, Kopru, zdaj pa tudi v Lendavi in Novi Gorici.

Posebnost Helen Doron metode je ravno zgodnji začetek učenja tujega jezika, in sicer pri otrocih starih že od 3 mesecev naprej. Poudarek je na igri in sproščenem ponavljanju ter petju, saj si otroci na takšen način jezik lažje zapomnijo in se ga naučijo enako kot materinega.

Doris Klennert, vodja franšize v Lendavi z veseljem pozdravlja odprtje centra, ki bo prevzela nalogo širjenja Helen Doron vizije v Prekmurski regiji: »Za metodo HDE sem slišala lani spomladi. Takoj sem se odločila za izobraževanje in ga uspešno opravila. Že v prvem letu sem kot samostojna učiteljica na območju Lendave in Murske Sobote dosegla lepe rezultate. Odločila sem se za naslednji korak, zakupila območje UE Lendava in odprla Učni studio Lendava. Pri delu z otroci neizmerno uživam in z velikim veseljem pripravljam vse potrebno za urice. Becoming a HD teacher was the best decision of my life.«

Danes je Helen Doron English mednarodna mreža franšiz, ki je prisotna v več kot 30 državah. Skoraj dva milijona otrok po vsem svetu že govori angleško po zaslugi Helen Doron. Nina Žerjal, master franšizij za Slovenijo ob tem dodaja: »V Sloveniji beležimo neverjetne rezultate. V samo štirih letih poslovanja smo uspeli razširiti mrežo franšizijev po vsej Sloveniji, največje potrdilo, da je naš pristop k učenju pravi, pa so zadovoljni starši. Občutek, ko gledam nasmejane in ponosne obraze mamic in očkov, ko njihov otrok prvič spregovori v angleščini, je neprecenljiv.«

V Helen Doron centrih po Sloveniji se je angleščine naučilo že 650 otrok, število družin, ki zaupa Helen Doron metodi učenja, pa iz leta v leto narašča. Centri po Sloveniji beležijo rast vpisa tudi za več 100 % na letni ravni, Žerjalova pa ostaja optimistična in verjame, da bodo te številke v prihodnosti še rasle, saj postaja znanje angleščine vse pomembnejše v današnjem medkulturnem okolju, kjer so meje med državami vse bolj zabrisane.

 

 

Foto: arhiv

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.