https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Apaški župan predstavil delo v tem mandatu

Apače, 10.09.2014 ob 9:00  

Župan občine Apače g. Franc Pižmoht, je v okviru 8. občinskega praznika Občine Apače sklical tiskovno konferenco, na kateri je bilo govora predvsem o njegovem štiriletnem mandatu in pridobitvah, ki jih je občanom uresničil v času županjevanja. 

V ponedeljek 8. septembra, je v Občini Apače začel potekat 8. občinski praznik, ki so ga poimenovali ˝MAVRIČNI TEDEN˝. Ob tem je župan Franc Pižmoht ob poteku svojega mandata sklical tiskovno konferenco, ki je potekala v Kulturnem domu Apače. Govora na konferenci je bilo predvsem o t.i. vitalnih projektih, ki so se vršili v njegovem mandatu. Navedeni so bili vsi projekti, in sicer: leta 2011 je občina pridobila nov nizkoenergetski vrtec Apače, ki je občino stal nekaj manj kot 2,2 mio evrov, nov gasilski dom, ki je občino stal približno 500.000 eurov, popolnoma prenovljen kulturni dom z vsemi prostori (dvorana, poslovni prostori občine, ...), katerega investicija je stala približno 850.000 evrov, večnamenski dom Segovci, asfaltiranje novih in dotrajanih cestišč, širokopasovni internet, prav tako pa je občina zaprosila za pristop k urejanju pokopališča v Apačah, na katerem se trenutno izvaja tlakovanje poti. Kot je ob tem izpostavil župan, pa se občina ob vseh teh in še drugih investicijah ter pridobitvah ni zakreditirala več kot 60.000 evrov.

Župan je v času svojega mandata poskrbel tudi za javne razsvetljave po večih občinskih krajih. Poskrbljeno je bilo tudi za 11-mlinski potok oz. kanal, ki je zgodba izpred mnogih let. To je naravni rokav reke Mure, ki je nekoč potekal po večih potokih po Apaški kotlini. Zdaj je že več desetletij neaktiven oz. so struge bile preveč zapuščene, da bi prepuščale bistro vodo pomurske reke. Od petka od 16:00 ure naprej pa bodo potoki po kotlini spet zaživeli in po njih bo spet kot pred mnogimi leti stekla voda. Ob priložnosti na konferenci je dosedanji apaški župan napovedal, da bo kandidiral tudi na prihajajočih volitvah za ˝varčno, racionalno in uspešno občino˝.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.