https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Radenska vse več prisotna tudi v Severni Ameriki

Radenci, 12.09.2014 ob 11:30  

Družba Radenska je v letošnjem prvem polletju prodala blizu 48 milijonov litrov vseh pijač in ustvarila 14,5 milijona evrov prihodkov, medtem ko kazalec uspešnosti EBITDA znaša nekaj več kot 2,5 milijona evrov in je na nivoju lanskega leta.


Za dobrih šest odstotkov se je povečal dobiček iz poslovanja, normalizirani čisti dobiček pa znaša 2,65 milijona evrov, kar je za četrtino več kot v istem obdobju lani. Na tujih trgih je Radenska najbolj povečala prodajo na trgu Kosova in trgih Severne Amerike (ZDA in Kanada). To pomeni, da kljub zaostrenim razmeram na domačem in nekaterih ključnih tujih trgih Radenska izpolnjuje plansko zastavljene cilje.



"Čeprav smo imeli kratko poletje, smo v Radenski zabeležili pomemben plus v poslovanju," komentira številke iz polletja direktor Radenske Milan Hojnik in dodaja: "Posebej razveseljiv razvoj kaže, da mineralne vode in brezalkoholne pijače niso le priljubljene v vročini in poletju, ampak skozi vse leto skrbijo za osvežitev v različnih življenjskih okoljih in priložnostih. Radenska navkljub zaostrenim pogojem poslovanja ohranja svoje čvrste pozicije na trgu ter jih tudi v izvozu še povečuje, za kar so seveda še kako pomembne nenehne inovacije ter kakovost v ponudbi."


Milan Hojnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.