https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Povečanje števila vlomov v stanovanjske hiše na območju Pomurja

11.09.2014 ob 7:30  

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota v zadnjem času na območju Pomurja beležijo povečanje števila vlomov v stanovanjske hiše iz katerih so vlomilci odtujili denar, bančne kartice, nakit ter tehnične predmete (npr. prenosne in tablične računalnike,...).


Storilci izkoriščajo krajše odsotnosti oškodovancev (obisk pri sosedih, sorodnikih, razna druženja…) in vlomijo v njihove domove. Posebno »vabljiva« za vlomilce so odprta ali odklenjena vrata in priprta ali »kipana« okna. Zato pred vsakršnim odhodom od doma poskrbite, da bodo vsa vrata in okna zaklenjena in zaprta. Tudi, ko opravljate dela okrog hiše, zaklenite vrata in ključev ne puščajte na vidnih mestih. Vsekakor pa neznancem ne razkazujte svojega premoženja.

Zato vse občane opozarjajo, da poskrbijo za varnost svojih objektov in za varnost svojega premoženje tako, da  spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno  ogledajo objekte in okolico. Prav tako si naredite spisovni seznam vašega nakita in ga po možnosti tudi fotografirajte, ob bančnih karticah ne hranite PIN številk, doma pa ne hranite večje količine denarja, itd.

Vse občane, ki skrbijo za nenaseljene hiše in hiše zdomcev pa pozivajo, da čez dan dvignejo okenske rulete ter odnesejo pošto, s tem bodo poskrbeli, da hiša že na prvi izgled ne bo dajala videza, da v njej nihče ne živi.

Ob tem bo policiji v veliko pomoč, če si zapišete registrsko številko sumljivega vozila in njegov opis ter jih o tem obvestite na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

Če ob prihodu domov opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več. Pomembnejša naj bo vaša lastna varnost!

V primeru vloma, lahko tudi sami pomagate k uspešni izsleditvi storilca oziroma storilcev, predvsem če takoj pokličete policijo in si dobro zapomnite ali zapišete osebni opis oseb, registrsko številko, barvo, znamko in tip vozila, ter smer odhoda oziroma pobega.

Do prihoda policije ničesar ne premikajte in pospravljajte, da ne boste uničili koristnih sledi, ki bi lahko pripomogle k odkritju storilca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2014 ob 10:47 smrkci gost

      Vlomov in kraje še bo več,zato ker politika ne poskrbi da bi ljudje imeli delo in za delo tudi ustrezno plačilo.Jaz bom tudi prisiljeni krasti če bom hotel preživeti,ali jaz bom kral tistim,ki imajo in bom dal tistim,ki nimajo (zoro se vrača).

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2014 ob 14:32 gost

      Šel bom beračit pred parlament

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.