https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kleti in dvorišča zalilo tudi v Čentibi

13.09.2014 ob 14:50  

Po minuli nemirni noči, ko je voda dobesedno zalivala ulice v Lendavi, so razmere bile hude tudi v Čentibi in delu Lendavskih goric, saj je voda zalila dvorišča, vrtove, sadovnjake, prav tako je prodrla v kleti ter stanovanja. Razlog za take razmere naj bi bilo dejstvo, da na tem območju ob obilnem deževju voda teče dol po goricah, nekateri pa imajo odtoke na svojih dvoriščih, po katerih naj bi voda odtekala zadelane.

Takšno samovoljno zapiranje kanalov, po katerih bi voda morala odtekati pa potem povzroči to, da se voda nekje zaustavi in poplavi tisti del. Ljudje si sedaj pomagajo sami, prav tako so jim priskočili na pomoč gasilci, ki so povedali, da je razlog za takšne razmere tudi ta, da je nivo podtalnice zaradi obilice deževja v minulih dneh precej visok.

Prav tako pa smo uspeli izvedeti, da je ponoči prišlo do izpada elektrike, zato črpalke nekaj časa niso delovale, kar je še povečalo nivo vode. Vsi, ki so jih poplave prizadele, pa sedaj upajo, da ponoči ne bo več dežja in da se bo stanje umirilo.

Blato pa odvažajo tudi iz nogometnega igrišča NK Čentiba.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.