https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Soboško grajsko dvorišče v znamenju prekmurske šunke, gibanice in ulične hrane

Murska Sobota, 14.09.2014 ob 9:05  

V soboto so se na grajskem dvorišču v Murski Soboti zbrali številni ljubitelji prekmurske kulinarike na Festivalu prekmurske gibanice in prekmurske šunke. Poleg šunke in gibanice, ki sta oba zaščitena proizvoda, so obiskovalci lahko poskusili tudi druge kulinarične specialitete naših krajev ter vina, organizatorji pa so pripravili tudi bogat in zanimiv spremljevalni program.


Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot, ki je organizator Festivala prekmurske gibanice in prekmurske šunke je pripravilo tudi prikaz Prekmurke ulične hrane oziroma Prekmurje Street food, razstavo prekmurske gibanice in prekmurske šunke, praktični prikaz priprave prekmurske gibanice, praktične napotke za proizvodnjo in ponudbo prekmurske šunke ter predavanja o kulinariki in vinih. V kulturnem delu je nastopila folklorna skupina KUD iz Beltincev, vokalna skupina KTD Moščanci ter ljudski godci in pevci Gorički Lajkoši. Na koncu so podelili še priznanja najboljšim proizvajalcem prekmurske gibanice in prekmurske šunke. Po oceni strokovne žirije je izmed 32 vzorcev ocenila za najboljšo prekmursko gibanico Gostilne Marič, drugo Turistične kmetije Puhan-Olga Puhan in tretje Hiše dobrot Semler-Jožica Semler. Med 8 vzorci prekmurskih šunk so ocenili za najboljšo šunko Vratarič Karla, druga podjetja Kodila d.o.o. ter tretjo Vinotoča Erniša.

Da pa ne bi obiskovalci le gledali, so omenjene kulinarične specialitete lahko tudi poskusili.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2014 ob 10:18 vinko megla gost

      Jezuš kakše veselje ka so edni dobili diplome tou ka pa so edni pa kšenki jeli rejsan so pa ploskali jn prinesite še več .Tudi te židaj pa njegova kompanija je zavohala jedačo zato se je stepau tan neven kij bouk ka je pozvau se ka se je z naroda norca delau.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2014 ob 14:36 bgre gost

      Židan pa jevšek sta tan ge se šenki gej.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2014 ob 14:38 sd gost

      Izgleda ka Perhavcova tudi ;-)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2014 ob 13:37 gost

      Nej se samo nasujnejo , samo tou maščalagu šunko . Ka se pa tijče gijbanice na sliki , je pa jaku bouga in ta naj se ( Ne imenjuje ) prekmurska gijbanica . Tou škoudi uglejdi pa ukusi ! Vij drgouč napijšite (NEKAJ SLIČNEGA, OD DOBROT) Prekmurja !!!! Kaj se pa tijče promotorjev , imamo dosti , dosti boljših inmanj samofšečnih !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. nulatri
      15.09.2014 ob 14:03 nulatri

      http://slowwwenia.enaa.com/Novice/Kronika/Afera-Baricevic-S-kraja-tragedije-so-videli-bezati-Mira-Senico-v-vili-pa-nasli-kri-neznane-osebe.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.09.2014 ob 8:57 sd gost

      o ton pa se na ton portalu nika ne piše ????Pomurec prejel rekordno podkupnino V nedavni kriminalistični preiskavi v zdravstvu so Kriminalisti NPU kazensko ovadili 15 oseb zaradi suma korupcije, sprejemanja in dajanja nagrad. Med ovadenimi je bil tudi radiolog Zoran Miloševič rojen v Murski Soboti, ki naj bi prejel rekordno podkupnino, kar 100.000 evrov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.