https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Voda znova zalila Rakičan

Rakičan, 14.09.2014 ob 11:00  

Znova se je pokazala težava z meteorno vodo v Rakičanu, kot ob vsakem daljšem obdobju. Bralka nam sporoča, da so kleti polne vode. Voda, ki se v križišču nabere ob domala vsakem deževju in ponavadi upade v roku par ur, se celo noč ni umaknila, nivo vode je padel za največ 10 cm.


Zato obstaja strah, saj prihajajo sveže kaplje dežja. Domačini pravijo, da tako ni bilo še nikoli. Ponoči je privrel potok iz smeri polj in njiv, sem od čistilne naprave ob Ledavi. Šele zjutraj so odprli jašek, da je začelo odtekati s cestišča. Negotovost in zavedanje, da lahko samo nemo opazuješ, čakaš in upaš, ne puščata prostora za optimizem. Sosedje si pomagajo, bedijo od polnoči naprej, črpajo vodo iz kleti. Se res ne da tu nič narediti?

Predlani je občina naredila dva ponikalnika, ali res nič ne zaležeta? Prebivalci smo jezni, jezni na nešteto pomanjkljivosti, šlamparij in dejstvo, da je bilo, kljub pereči problematiki, ki se kaže že več let (sama jo spremljam od leta 2010, ko sem se z družino preselila v Rakičan) storjeno PREMALO KONKRETNEGA za izboljšanje stanja. Vsi do sedaj izvedeni ukrepi niso pokazali nobenih rezutatov. Vsi so zatajili. Ampak zdaj je spet prepozno, vse je mokro, namočeno, razpadajoče, zanič. Plavamo v deževnici in praznimo zalite kleti.Po vlagi bo smrdelo še lep čas. Naša hiša je lesena: kaj se zgodi če leseno hišo namoči voda? 

Ob 10.00 je prišel župan in telefoniral v križišču. Pravi, da bo zagotovil vreče peska. Spet dežuje. Stanje v Rakičanu danes ob 10:20 uri.

Prebivalka Rakičana Lea

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2014 ob 11:28 regrut gost

      Tudi v Gančani po celi vasi je ponekod po 30-40 cm vode in še več. Baje je Ledava prebila nasip ,tako da grozi še večja nevarnost saj voda teče pod avtocesto skozi "žabjeke". Ka bi to lejko zadelali in bi poplavili njive; zato nemreš dobiti nindri nikoga od odgovornij. Pijtan se tudi ka je Gomboši do zdaj napravo,saj je to v pristojnosti občine? Nega ga nindri viditi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2014 ob 11:32 julka gost

      To je strašno,vendar to na slikaj je še nej nikaj,kak je v Gančanaj.Mamo cejla jezera.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2014 ob 11:33 deževnik gost

      Prebivalka Lea tudi drugje ni nič bolje po celi Sloveniji ,zato nista toliko kriva ponikalnika ampak ogromno dežja.Napisala si nešteto pomanjklivosti in šlamparija ?? Ja zakaj pa potem niste na to takoj opozorili ??Koliko jaz vem so se vaši vaščani raje kregali med sabo in sedaj sploh nimate vaškega odbora.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2014 ob 11:35 vanek gost

      Gomboš še spij je včeraj se preveč najo v rakičani ledje pomagajte si sami nikaj van nede on pomago le kasero bo vas.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2014 ob 11:56 vaščankaa gost

      v gančanaj je na enij mestaj pa v kučaj najmenje meter vode :(((

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.09.2014 ob 12:09 bubika gost

      namesto ka tu pametuvlete pijtajte koga, če nuca pomoč!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.09.2014 ob 12:11 gost

      Lole naivnezi ka van zupan tu lejko pomaga , mate predsednika KS

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.09.2014 ob 12:16 lajči gost

      bubika in gost že od 1. vre ponoči pomagamo drujgin. Župan se pa odi kazat samo na fešto.Či bi mel kaj človeškega v sebi bi se bar pokazal ,pa tudi bi lejko kaj zriktal pri pristojnih službah, naprimer glege tega ka bi zasipali "žabjek" pod avtocesto odket teče največ vode v ves.Župan se tak briga samo za jug in vzhod občine.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.09.2014 ob 13:04 bubika gost

      znan ka san ges tudi iz Rakičana pa od 11h večer na nogaj. Samo pravin ka itak se nika nede dosegnilo, če se zdaj bunimo ta ka baukše ka skup staupimo pa si sosedsko pomagamo z županon al brez.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.09.2014 ob 13:13 gost

      Gost karci Vanek kmalo do volitve pa te voli zupana ,ka de ti pomagau

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.09.2014 ob 13:53 Fidlboy gost

      Kje ste zdaj bosanci pa srbi? Ne boste za nas zbirali pomoč, kak so nori slovenci zbirali pomoč za vas. Nam razen gasilcev nihče ne pomaga. Raje bi za njih zbirali prostovoljne prispevke, kak pa za južno bračo, ki jim dol visi za Prekmurje in celo Slovenijo.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.09.2014 ob 15:00 gost

      Fidlboy --popolnoma se strinjam s teboj samo v največji meri so zbirali pomoč slovenci ki imajo korenine tam spodaj ,tu se je tudi vidlo kot pravi pesem --samo miljon nas je

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.09.2014 ob 15:28 gost

      ŠTIHEC DOSTA SI NAREJDO ZA RAKIČANCE. ZDAJ PRED VOLITVAMI PA TELEFON V ROKEJ IN SE DELATI PAMETNOGA! EVO NAN NAŠOGA OBČANA.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.09.2014 ob 15:30 gost

      Ha, ha, ha,... Župan se je 14. Septembra spomnil, da obstaja vas po imenu Rakičan.

      55 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.09.2014 ob 16:09 KS rakičan gost

      Koji trotlni ste vi ;-) župan de van kriv ka telko dežja spadnolo,drugo leto de van kriv,če de sušava ?? Ge mate KS ? nemate je ka ste sposvadili zaradi drv ali zakoj že li ?

      4 39 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.09.2014 ob 16:36 gorička rožica gost

      Fidlboy...a ti si tisti človek,ki pomaga,nato pa spodnaša??? sigurna sem,da nisi dal niti centa za bosno,ko je bila dol poplava-tudi sedaj je,ampak si sedaj samo brusiš jezik.. smilite se mi vsi,ki imate poplavljeno območje..ampak zato ni krivec ne štihec ne balažek...noben župan.. vij rakičanci...pa dosta se šte od vas...nika van ne paše...radi bi vse meli pošlihtano..samo ga bi nikak drug namesto vas napravo..in nakoncu bi še vedno napisali,da je vse narobe... ehhhhh...brez veze pohvala vsen prostovolnim gasilcom na terenih..vsen ljudem,ki pomagajo..ne pa takim ,ki tukaj iščejo krivce...

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.09.2014 ob 16:58 gost

      Fidlboy je navaden lolek primtiven egoističen. Nič drugo je nej samo to. Fidlboy, verjetno si nej dao nič za bosno ali srbijo. Me zanima, če si zdaj šou komi pomagat in kelko si dao ali boš dao. Verjetno nič, ka takšni kreteni lapajo nonstop samo prek neta v resnici so pa navadne egoistične piške zabite. Ge si biu včeraj? Ge si gnes? Aja, pišeš po forumaj, namesto ka bi šou pomagat. Budalo ruknjeno!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      14.09.2014 ob 17:16 gost

      Ja poplave so vseposedi, sam či bi mejli ob cestah jarke, tak kak so jih inda stari ljudje mejli, pa bi te jarke tudi čistili, bi bila situacija drugačna, tak pa so se lepo jarki zasipali, lastniki so si tak na račun toga povečali parcele - ohišnice, kmetje pa površino njiv... Potrebno je obcestne jarke obnoviti nazaj, pa zrihtati, da bodo meteorne vode odtekale dalje, županski kandidati super priložnost, ka zdaj idete konkretno v akcijo za rešitev te problematike.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.09.2014 ob 17:58 Fidlboy gost

      Čisto slučajno mam poplavljeno dvorišče pa se že cel teden pumpa z črpalko voda. Telko o tem, verjetno mi top gost in gorička rožica zelo privoščita ne, primitivca, da vama jebem vse po spisku od srbije do bosne, to je treba reševat ne, mi pa naj zgnijemo v smrdljivi vodi pa poplavah. Jaz sem barem človek, pa vam ne privoščim tega, kaj se na našem dvorišču dogaja. Primitivca seljačka! ko bo na vajinem dvorišču taka svinjarija pa nesnaga, te se bosta malo zamislila kaj pišeta!!!!!!!!!! Marš v Bosno pa Srbijo, jebo vas južnjaki, raje takoj crknem kak da dam cent za njih. Meni pa familiji tudi nihče ne pomaga, sami se moramo znajti pa organizirati!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      14.09.2014 ob 18:13 gost

      beltiski župan zdaj ne vupa v priti ka bi pogledno kakšna je situacija za sebe drži pejneze nejpa ka bi dau za kaj drugo vejpa beltincki roumi majo se poplljavljene kuče ka ni ti deca nemrejo v šoulo .... zdaj doma sidi pa televizjo geda sran te bilo pleško plešavi rajši idi tudi po cejli beltincaj poglednot kakšne so sitouacije nejpa doma ješ pa gledaš televizjo odi rajši pomagat okoli še sran meje ka san volo za tebe . pa nej ka samo davleš pejneze za ceste pa za brezvezne stvari rajši idi malo okoli pa si pogledni kakššne so situacije v beltincaj pejneze maš samo za sebe joj plešavi županček .......

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      14.09.2014 ob 19:26 gost

      ajde Fidlboy, ne seri. drek eden nacionalističen bolani. da bi te bar voda odnesla, ka špot delaš nej samo prekmurcon ampak celomi človeštvi. debil ruknjeni! da bi bar crkno! nej si gledo dnevnik? srbski delavci keri delajo v prekmurji so vsi po vrsti pomagali v velki polani pri poplavaj. eden je po TV povedo ka se oni fejst dobro spoumnijo što jin je najbole pomago pri poplavaj pri njih pa je tou najmenje ka lejko napravijo ka pomagajo naši lidan. tij drek eden pa se zakopaj v tisto svinjarijo na svojon dvorišči pa zagnili s touf tvojov zabitov pamtejo. tij si drek nej pa človek!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      14.09.2014 ob 20:19 fidlboy gost

      Še malo seri po meni gost pa bom prek ipeja izbrskal tvoj naslov, te pa ti naj bog pomaga. Prokleto srbsko govno, idi pa srbom liži rit, srbski hlapec četniško. Mej še samo svojih pet minut pa se izživljaj dokler se lahko, ker ko zvem gdo si, ne boš več mirno spal to ti garantiram hlapec srbski. Me prav zanima gdo pa od kje si,

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      14.09.2014 ob 23:19 gost gost

      Eni ste redni primitivci, ka nevolo ljudi izkoriščate v predvolilne namene, ka lejko serete po županeh. Cejla Slovenija je pod vodo. Indri so tüdi župane krivi kak enim v Rakičane in Beltincaj?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.09.2014 ob 9:10 kriv gost

      itak ka so ;-) drugo leto pa do pa krivi ka de sušava ;-)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.09.2014 ob 13:29 dasgjgjklfhs gost

      haha fidlboy ka so ti zdaj oni krivi ka mas ti poplavleno dvorisce pa grozis prek pomurca? zaj se vidi kelko kulture sto pozna, pa se najbole verjetno je ka tisti keri majo resan najbole poplavleno nestenkajo tu gor ampak majo prevec dela kak se resiti vode, keri pa mate malo vode na dvorisci pa tu stenkate vse po vprek pa bi radi pomoc. fidlboy posli na urednistvo pomurec slike kuce in ce mas dejansko kuco poplavleno ti ge dam teh 20€ kerih san tuj dal za srbijo pa bosno. to ka se tu prek pomurca preseravlete sto komi zakoj pomaga nikan ne vodi. sigurno je se telko dobrih lidi ka do tistin najbole prizadetim pomagali. ostalin kerin je pa voda malo zalijala klet pa dvorisce pa si pomagajte sami. tudi ge man zalijano klet doma pa nemo piso na clovekove pravice ka sto de mi pomago. rajsi se dan kak san pravo teh 20€ tebi ce mas dejansko takso skodo (sicer dvomin v to ka mas, bole mislin ka ti je malo vode kcuj delo nakopalo pa bi rad ka ti celi svet pomaga).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      15.09.2014 ob 19:32 fidlboy gost

      Naša hiša je bila večkrat objavjena na Lendava info, pomurcu in sobota info pa tudi na pop tv. Stanje pri nam je že dva tedna kritično. Pa ne rabim vašega umazanega denarja, sploh ne od takih primitivcev, ki mio to nesrečo privoščite. Ne vem kaki ljudje ste to. Jaz tega kar se na našem dvorišču dogaja nebi privoščil nikomur, Vi samo lepo dalje uživajte v moji nesreči pa se mi norca delajte. Jaz verjamem v boga, morda drugo leto to vas čakas, kaj je zdaj mene doletelo, pa te boste drugače razmišljali.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.