https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Novo kolesarsko počivališče na Pušči

Pušča, 22.09.2014 ob 9:00  

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka tudi v Murski Soboti, so v nedeljo predali namenu kolesarsko počivališče na Pušči. Številni kolesarji so se podali do tja  prireditvi primerno s kolesi.

MO Murska Sobota, ki vsako leto postavi kakšno kolesarsko počivališče, je letos v sklopu Evropskega tedna mobilnosti tega postavila v naselju Pušča. V širši okolici Murske Sobote jih je za kolesarje urejenih že deset. Številni kolesarji so se zbrali pred zgradbo Pošte v centru Murske Sobote in se s kolesi podali do novega  počivališča na Pušči. Otvoritev počivališča sovpada po besedah predsednika KS Pušča, Ignaca Horvata, ki je zbrane nagovoril, s praznikom KS Pušča. Praznujejo 12 let samostojnega naselja in krajevne skupnosti. Prebivalci so se za samostojno naselje odločili leta 1998, uradno pa je bilo razglašeno leta 2002. Čeprav jih je po besedah Horvata pred 12 leti bilo strah kako bo z njihovo prihodnostjo, sedaj vidijo, da so imeli prav, da so šli na svoje.

Zbrane je nagovoril tudi župan MO Murska Sobota, Anton Štihec, ki je povedal, da kolesarska počivališča postavljajo vsako leto in letos je prišla na vrsto Pušča. Čeprav so prejeli nagrade za kolesarstvo, se zavedajo, da bi bilo potrebno še več kolesarskih stez in kolesarstvo v MO Murska Sobota podpirajo. Povedal je še, da ima KS Pušča veliko društev, ki se prijavljajo na različne razpise in s tem prispevajo k razvoju naselja, čeprav bo treba še veliko storiti. Puščo je izpostavil za dober vzgled sožitja med Romi in ne Romi ter kako se prebivalci romskega naselja lahko razvijajo. Čestital je krajanom in izrazil upanje, da se bodo kolesarji ustavljali pri njih in s krajani pokramljali.

Župan MO Murska Sobota in predsednik KS Pušča sta nato prerezala trak in tako predala namenu kolesarsko počivališče.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2014 ob 18:19 gost

      buldog : ne vem za koga je bilo vse to pripravljeno, ali Romi ne praznujejo svojega praznika, očitno je da ga praznujejo samo neromi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2014 ob 15:08 ..... gost

      Ha,ha Belecova je prišla se kazat ka mijsli ka do jo volili .Šli so na svoje ?Alo ka pa majo svojega ?Ka so se pred 12 lejti odcepili od Sobote ?Pomoč in pejnezi pa vse iz Sobote .Ka pa te Ignac modrüje pa pametniči ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2014 ob 15:53 gost

      man občutek, ka se Petrijan več nešče drujžiti z vsemogočnim na sliki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.